Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
paradox elektryk EV w 2023 - czy to się jeszcze opłaca?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Robur82, post: 69395, member: 1333"] Ty za to masz klapki na oczach i widzisz tylko jeden Twoim zdaniem słuszny kierunek, i wszystko naciągasz na swój punkt widzenia, zero obiektywizmu Twój obraz elektryka jest tylko jako och i ach Porównujesz auta klasy golfaw elektryku do limuzyn/suv w spalinówkach Zużycie prądu na autostradzie gdzie zielone blachy zawsze ciągną się prawym pasem, do normalnej jazdy reszty aut Zupełnie jak gość z Zakopane Test, który testuje auta w niby trasie 80/90 km/h , a wczoraj jak oglądałem test EV6 z przyczepą to nawet było chyba 76km/h, i tłumaczy że jedzie zgodnie z przepisami. Jak kiedyś ogładałem jego test na A4 jakiegoś elektryka to z wiatrem na wschód bujnoł sie do 125 jak dobrze pamiętam, ale zpowrotem pod wiatr, zauważył pewnie spory wzrost zuzycia to zwolnił do 110km/h i to wszystko -4/5%, bo tak są skalibrowane fabryczne liczniki Do tego prawie nikt nie liczy strat przy ładowaniu, tylko ślepo podaje wartości które wyświetla komp auta, przekłamane kalibracją licznika, nie licząc strat energii przy ładowaniu, i nie licząc rozgrzewania wnętrza i baterii. Poprostu bezkrtycznie podajecie w większości, to co wyświetla się na ekranie kompa.(Dużo większego zużycia opon też nikt nie liczy) Naprawdę nie jestem przeciwnikiem elektryka i pewnie go sobie kupię w ciągu 2óch lat, jak skończy się tecały zament. Nie kupie go dla ekonomi, tylko jako zabawkę, bo to fajnie jeździ. Koło domu ładując z gniazdka/PV pewnie będzie to mialo sens ekonomiczny, jak ktoś nie liczy amortyzacji auta. U mnie akurat więcej jak 10tys/rok ciężko zrobić koło domu, dalej będzie to zakup ekonomicznie nieuzasadniony. Inne zabawki typu motocykle kupuje się i też nie mają sensu finansowego to auto też takie może być Tak pisz sobie, że troluje, żal się do moderatorów, że ktoś tu śmie mieć odmienne zdanie Ale w końcu jest to forum i chyba na tym polega, że ludzie mają różne spojrzenia na dany temat. Chyba, że to nie forum tylko klub uwielbienia elektryków bez prawa krytyki, tylko z możliwością wstawiania lajków. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
paradox elektryk EV w 2023 - czy to się jeszcze opłaca?