Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
paradox elektryk EV w 2023 - czy to się jeszcze opłaca?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="viallos, post: 72787, member: 531"] Dokładnie tak .. i właśnie dlatego w przeciwieństwie do [USER=274]@cooler[/USER] pozbyłem się swoich spalinówek - BMW jeszcze zanim TM3 odebrałem oraz Audi krótko po tym jak się Tesla pojawiła i pierwsze długie trasy zostały TM3LR z powodzeniem zaliczone .. a za oszczędzone przez kilka miesięcy pieniądze z leasingu/ubezpieczeń/paliwa wybieram się np na wakacje na drugi koniec świata .. i tam np wynająłem na blisko 3 tygodnie Teslę :cool: Ja generalnie rozumiem [USER=274]@cooler[/USER] i brałem jego opinie na poważnie zastanawiając się nad Teslą, ponieważ trzeba zakładać ze ewentualnie takie coś (wadliwy egz.) może spotkać także i Ciebie. Jednak nie trzymałem drogich spalinówek 'na wszelki wypadek' i wolę spełniać swoje marzenia aniżeli narzekać. Żona chciała jeszcze Y do kompletu, ale po kilku miesiącach jednak stwierdziliśmy że niekoniecznie chcemy drugą Teslę. Tesla mimo całej swojej wspaniałości nad innymi EV (napęd i efektywność) ma mimo wszystko sporo wad. Na dłuższą metę z nostalgią patrzymy na jakość i komfort podróżowania BMW i Audi. W Tesli wysokie prędkości przelotowe (powyżej 150km/h) są nieznośne, a ponadto ma wiele niedoróbek o których napisano już tony wersów na tym forum. Ale da się przeżyć i w miarę komfortowo podróżować jednak trzeba być gotowy na jakieś kompromisy. Jazda wokół komina to już bajka w porównaniu do ICE. Teslę przede wszystkich chwalę za to co zrobili ... tzn mam nadzieję zmusili innych typu BMW czy Audi do pracy nad swoimi platformami i ja np z wielką nadzieją patrzę na nową platformę od Audi .. tam mam nadzieję zobaczyć ich dotychczasową jakoś i komfort oraz napęd i efektywność zbliżoną do Tesli. Ale jestem realistą i nie sądzę że nagle przy 150km/h na godzinę przy słabej pogodzie będę miał zasięg 500km. Bynajmniej jeszcze nie teraz .. może za kilka lat. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
paradox elektryk EV w 2023 - czy to się jeszcze opłaca?