Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Paragon grozy za ładowanie elektryka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Łukasz Bigo, post: 26055, member: 23"] Krzysztof Suwart dementuje, jakoby on był autorem tego tekstu. :) A poważniej: to [B]przykład dziadowskiej dziennikarsko roboty[/B]. Trudno mi uwierzyć w materiał, w którym autor maila sam z siebie nie chce podać marki samochodu i nazwy operatora stacji ładowania. Wiadomości, które przychodzą do redakcji Elektrowozu, zwykle [U]zaczynają się[/U] od sformułowania w rodzaju "Kupiłem Audi e-tron, miało być fajnie i ..." (parafraza). [B]Po iluś tam latach w roli redaktora klasyfikowałbym ten tekst jako co najmniej mocno wykreowany[/B]. Każdemu sensownemu dziennikarzowi powinno zapalić się żółte światełko ostrzegawcze, gdy ktoś na coś bardzo mocno narzeka, ale nie podaje, na czym opiera swoje doświadczenia (agencje PR robią takie podchody). Każdy sensowny dziennikarz powinien zapytać o to, co tenże człowiek kupił, żeby móc drążyć temat i dać czytelnikom konkretne ostrzeżenie przed konkretnymi sytuacjami (rzetelność dziennikarska). Każdy sensowny dziennikarz powinien zauważyć, że ten materiał punkt po punkcie zbija pozytywne doświadczenia Czytelników Elektrowozu – i robi to bardzo skrupulatnie, momentalnie sprytnie wbijając szpileczki ("nawet do Chorwacji dojechali bez płacenia za ładowanie swoich aut, ale ja stwierdziłem, że bardziej sobie cenię zaoszczędzony czas niż pieniądze. Po prostu - [B]nie będę biedował[/B]" – podkreślenie moje). W tym artykule wystarczy trochę przemodelować argumenty i można by taką mowę-trawę wycelować w PiS, Toyotę czy prezesa Orlenu – co tam nam akurat przeszkadza w biznesie. Myślę, że każdy z nas mógłby zmyślić podobny tekst na temat auta spalinowego. [B]Autorem materiału jest Marek Wicher, dla którego jest to... pierwszy artykuł w witrynie [/B](poniżej).Jego wcześniejszy tekst [URL='https://motoryzacja.interia.pl/raporty/raport-skoda-motorsport/artykuly/news-mistrzostwo-w-pieknym-stylu,nId,3306163']był podpisany jako materiał promocyjny[/URL], ogólnie wygląda na to, że on może i jeździ w rajdach w barwach Interii, ale [B]portal wstydził się go podpisywać[/B]. [ATTACH type="full"]3276[/ATTACH] Każda opinia jest ważna, te negatywne też są istotne. Jeśli jednak my, dziennikarze, zgodzimy się na wciskanie nam ogólnikowej mowy-trawy, to daleko nie zajedziemy. [B]Rolą dziennikarza jest wskazywać konkretne problemy i w miarę możliwości szukać rozwiązań[/B]. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Paragon grozy za ładowanie elektryka