Pato-Ladowanie na SuC

topek

Zadomawiam się
Wracając pare dni temu z Krakowa do centralnej Polski podjechałem do Katowic (przy Orlenie) załadować MX na SuC

Zająłem ostatnie wolne stanowisko (są 4).
Po mnie podjechały w przeciągu minuty 3 tesle.
Mam fotkę z odjazdu gdzie stoją dwie i czekają.

Dwa stanowiska zajmowały tesle oklejone jako transport medyczny, czy cos takiego.

Wczoraj w Kostomlotach na zabojczych 45KW prędkości mialem czas i rozmawiałem z dwiema innymi osobami, kierowcami Tesli, ze wlasnie w Katowicach jest taka patologia, ze ten transport medyczny ma kilka Tesli i właściwie caly czas okupuje 2 z 4 ładowarek.
Jedne wożą klientów, pozostale są ladowane.
I tak wymiennie.

Sam sie cieszę darmowym SuC z moim MX ale takie zachowanie to skur*ysynstwo dla prywatnych ludzi

Tesla nic z tym nie moze zrobić? 🙄

Attachments

• PXL_20230817_174301683~3.jpg
    PXL_20230817_174301683~3.jpg
    512 KB · Liczba wyświetleń: 109

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Wracając pare dni temu z Krakowa do centralnej Polski podjechałem do Katowic (przy Orlenie) załadować MX na SuC

Zająłem ostatnie wolne stanowisko (są 4).
Po mnie podjechały w przeciągu minuty 3 tesle.
Mam fotkę z odjazdu gdzie stoją dwie i czekają.

Dwa stanowiska zajmowały tesle oklejone jako transport medyczny, czy cos takiego.

Wczoraj w Kostomlotach na zabojczych 45KW prędkości mialem czas i rozmawiałem z dwiema innymi osobami, kierowcami Tesli, ze wlasnie w Katowicach jest taka patologia, ze ten transport medyczny ma kilka Tesli i właściwie caly czas okupuje 2 z 4 ładowarek.
Jedne wożą klientów, pozostale są ladowane.
I tak wymiennie.

Sam sie cieszę darmowym SuC z moim MX ale takie zachowanie to skur*ysynstwo dla prywatnych ludzi

Tesla nic z tym nie moze zrobić? 🙄
W regulaminie SuC jest chyba zastrzeżenie co do ładowania pojazdów wykorzystywanych komercyjnie, wiec pewnie kwestia szepniecia słówka Tesli.

ciastek

Pionier e-mobilności
W regulaminie SuC jest chyba zastrzeżenie co do ładowania pojazdów wykorzystywanych komercyjnie
Tru.
To help ensure Superchargers are available for their intended use, we ask that you not charge your vehicle using a Supercharger if your vehicle is being used for a commercial purpose (such as a taxi or for ridesharing through services like Uber or Lyft), unless you charge on a pay per use basis.

STMS

Posiadacz elektryka
w Rydze nawet nie ma opłat za niedłączenie - skutkuje to tym, że jakiś gość trzyma tam tesle [ma chyba ze 3-4 szt] po wiele godzin podłączonych i podróżni nie mają się jak naładować - sprawdźcie w apce - prawie cały czas 100 % zajętości

w Kownie to samo ale ratuje 8 stanowisk a nie 4 jak Rydze i tam widziałem tylko 4 nieodłączone w trakcie mojego ładowania - po prostu poszli sobie na 8h do pracy do pobliskich biurowców ....

Last edited:

Michal

Pionier e-mobilności
Może też im ograniczyć prędkość ładowania, żeby nie chciało się ładować za darmo :D

Teslowychopak

Fachowiec
Ja tam byłem o 4;40 rano. 3 zajęte. Jakiś cwany gość. Trzeba by fotkę do Tesli posłać z VIN
Jakby Elon chciał to pozamiatał by to w jeden dzień ale maja tyle kasy ze maja to w ...... przecież nikt dziennie normalnie użytkujący nie ładuje po 60/70kwh żaden problem wyłączyć to ładowanie gratisowe,

ciastek

Pionier e-mobilności
Ciekawe co byście powiedzieli, gdybyście 6 lat temu kupili niszowe auto w zestawie z/z prezentem za polecenia w postaci/prezentem za zakup na koniec kwartału w postaci Free Unlimited Supercharging For Life, a teraz zostałoby wam z tego Free Charging, Maybe.

Teslowychopak

Fachowiec
Ciekawe co byście powiedzieli, gdybyście 6 lat temu kupili niszowe auto w zestawie z/z prezentem za polecenia w postaci/prezentem za zakup na koniec kwartału w postaci Free Unlimited Supercharging For Life, a teraz zostałoby wam z tego Free Charging, Maybe.
A co powiesz jak ty musisz tankować diesla a inny pracuje w DHL np i dostaje ropę gratis? chodzi o te stare tesle S które niby wożą krew ,stoją w Katowicach pod szpitalem,ktos robi dobry interes bo nie płaci za paliwo ,ja bym mu odliczył od pensji np 3000zł miesięcznie za darmowe lądowanie jest git.

danielm

Pionier e-mobilności
A co powiesz jak ty musisz tankować diesla a inny pracuje w DHL np i dostaje ropę gratis? chodzi o te stare tesle S które niby wożą krew ,stoją w Katowicach pod szpitalem,ktos robi dobry interes bo nie płaci za paliwo ,ja bym mu odliczył od pensji np 3000zł miesięcznie za darmowe lądowanie jest git.
ale nie patrz na innych z punktu widzenia swojego tyłka. Elon sprzedawał auta z dożywotnim darmowym ładowaniem więc te auta mają darmowe dożywotnie ładowanie i tyle. Nie podoba Ci się to się ładuj w innym miejscu. Mogli kupić tanie małe diesle a kupili drogie Tesle i taki mają model biznesowy.

Teslowychopak

Fachowiec
ale nie patrz na innych z punktu widzenia swojego tyłka. Elon sprzedawał auta z dożywotnim darmowym ładowaniem więc te auta mają darmowe dożywotnie ładowanie i tyle. Nie podoba Ci się to się ładuj w innym miejscu. Mogli kupić tanie małe diesle a kupili drogie Tesle i taki mają model biznesowy.
Ale miały to być auta prywatne a nie w celach zarobkowych ,ale jaK to Polak musi kombinować i tyle.Ja nie ładowałem się jeszcze na SUC w Pl bo nie miałem takiej potrzeby.