No właśnie na tym drugim SuC nigdy nie byłem, a jest tam jakaś toaleta albo sklep?hehehe trafienie kulą w płot, 10km dalej jest.... drugie tyle ładowarek![]()
No właśnie na tym drugim SuC nigdy nie byłem, a jest tam jakaś toaleta albo sklep?hehehe trafienie kulą w płot, 10km dalej jest.... drugie tyle ładowarek![]()
@Michal - ale np. w Kownie już nie. Byłem w tym roku na Litwie i faktycznie jest masakra. Niby trochę elektryków jeździ ale w miejscach turystycznych nawet słupki 22kW były oblegane. Nie znalazłem informacji o opłacie za bezczynność (Elinta) i w miejscowościach turystycznych widziałem te same samochody podłączone przez długi czas...Opłaty za blokowanie są.
View attachment 12846
Trzeba było ją podłączyćJa widziałem jak odholowywali tycana z SuC Poznań, nie wiem czy blokował miejsce, czy skończyła mu się bateria i nie wiedział, że tu się nie naładuje ale gość biegał w koło lawety jak kot z pęcherzem
Wystarczy jak Tesla w takim przypadku odholuje auto na płatny parking poza miastem, tak jak robi to straż miejska
Chociaż wczoraj TMY z UK blokowała jedno miejsce na SuC w Poznaniu bez podłączenia i z foliami na przedniej szybie. Powiem Wam, że strasznie mnie to denerwowało jakoś...
Małe C.H. jak z lat 90', obok stacja Shell.No właśnie na tym drugim SuC nigdy nie byłem, a jest tam jakaś toaleta albo sklep?
Tylko aby dojść z buta na tego Shella to trzeba dobrze się nagimnastykować (wielofazowe skrzyżowanie, przejscie podziemne, brak chodnika od strony CH przy którym jest Shell). Okolica taka sobie na nocne spacery.Małe C.H. jak z lat 90', obok stacja Shell.
![]()
E. Leclerc | Katowice, Województwo Śląskie | EV Station
Find EV charging stations with PlugShare, the most complete map of electric vehicle charging stations in the world!Charging tips reviews and photos from the EV community.www.plugshare.com
ten shell jest otwarty 8-20 i tylko jako stacja (bez zaplecza, wyłącznie paliwo) całodobowy jest koło Libero KatowicePomyliłeś stacje Shell, ten jest 50m w linii prostej.
w dni i w godzinach otwarcia… zatem w nocy, niedziele i święta zamknieteA tam w tym centrum handlowym jest jakaś toaleta?
Ktoś PiotrzeS już cię prostował, ale dorzucę jeszcze dosłowne brzmienie przepisu: Dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony na odcinku drogi z wyznaczonymi pasami ruchu (...): 1) na jezdni jednokierunkowej; 2) na jezdni dwukierunkowej, jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do jazdy w tym samym kierunku.Jakim legalnym? Poza terenem zabudowanym?
Dla mnie pozytywną sprawą w dyskusji jest to, że dowiedziałem się, że można wyprzedzać prawym pasem, jeżeli są przynajmniej 3 pasy.
Naprawdę, byłem święcie przekonany, że poza terenem zabudowanym jest to niedozwolone.
Nadal jednak uważam, że polskie społeczeństwo różni się od innych europejskich. Wystarczy spojrzeć na stosunek do BEV, ochrony środowiska, ogólnego podejścia do szanowania innych osób.
Kończę swój udział w off-topie.
Pisałem już, że czegoś nowego się dowiedziałem.Ktoś PiotrzeS już cię prostował, ale dorzucę jeszcze dosłowne brzmienie przepisu: Dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony na odcinku drogi z wyznaczonymi pasami ruchu (...): 1) na jezdni jednokierunkowej; 2) na jezdni dwukierunkowej, jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do jazdy w tym samym kierunku.
Żona się tam dziś ładowała w drodze powrotnej do Krakowa i jedno stanowisko było okupowane przez transport medyczny. Nie wiem czy im samochodów przybywa ale problem jest.Tylko aby dojść z buta na tego Shella to trzeba dobrze się nagimnastykować (wielofazowe skrzyżowanie, przejscie podziemne, brak chodnika od strony CH przy którym jest Shell). Okolica taka sobie na nocne spacery.