Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
RENAULT
Renault Scenic Electric Forum • Scenic E-Tech
Pierwsza jazda Scenic
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27, post: 159483"] a możesz wyjaśnić kiedy i gdzie namawiam na ICE? przecież sam jeżdżę BEV i ICE to wiem ile wszystko kosztuje. przyczepiłeś się, bo zwróciłem uwagę na podwyżkę na GW i wielkie halo bo ty mało płacisz, a z czego ty masz ten "tani prąd" ? [LIST] [*]Energia Standard: AC = 1,95 zł/kWh, DC = 3,15 zł/kWh [/LIST] to, że u siebie na działce załadujesz z PV to nie załatwia problemu w skali masowej. poza tym to co nadchodzi w PV, to chyba nikt tego normalny nie ogarnie(taryfy dynamiczne od dymania prosumentów) widać jak na dłoni, że się zrobił z tego dodatkowy podatek. mam cały dom na prąd, na ogrzewanie PC zużyłem w sezonie 2000kWh a płace znacznie więcej bo są różne paradodatki-parapodatki i co? mam napisać takie brednie, że mam niski koszt ogrzewania domu? nie neguję tego twojego poczucia taniości prądu ale jak ktoś zaczynał na darmowych ładowarkach to teraz może się tylko za głowę złapać o co tu chodzi? gdzie jest ta idea elektromobilności bo ja widzę, że jesteś trzymany na krótkiej smyczy PV i jak wybecalujesz na x abonamentów to coś zaoszczędzisz, a zaraz Elon ci jakąś subskrybcje włączy i będziesz tylko bulił w tym prądzie po taniości ;) i jeszcze jak ostatni dinozaur próbujesz wmówić ludziom, że na trasy to tylko twoja Tesla. przecież to nie jest jazda tylko szukanie ładowarki i to jeszcze taniej. ja rozumiem jak ktoś ma sporo czasu ale w większości ludzi to nie dotyczy. dodatkowo weź sobie wyobraź, że nagle na twojej trasie nie jedziesz sam Teslą tylko w tłumie kilku tysięcy Tesli i co gdzie się wtedy będziesz ładował? w kolejce? bezpieczniki ci wywaliło z nadmiaru prądu [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
RENAULT
Renault Scenic Electric Forum • Scenic E-Tech
Pierwsza jazda Scenic