Pierwsze dostawy w 2022

klata

Zadomawiam się
Raczej spodziewaj się odbioru w połowie czerwca. Konkretna data pojawi się z nadaniem nr VIN.
I ważne, jak odbierasz za gotówkę to nie ma obaw. Jeśli leasing to wraz z telefonem od Tesli (jakieś 3 tyg. przed odbiorem) o potwierdzeniu VIN od razu działaj z podpisaniem leasingu i wpłatą pierwszej raty tak by mogli z papierami działać.
A skąd takie informacje (o dostawie w czerwcu)?
Drugie pytanie w związku z tym, że będę brał leasing. Po złożeniu zamówienia mam w koncie możliwość wyboru źródła finansowania (kontakt do leasingodawcy). Jako, że czasu jeszcze sporo, to nic jeszcze nie organizowałem. Czy podanie tych informacji w koncie wpływa w jakiś sposób na termin realizacji zamówienia?

Quba88

Posiadacz elektryka
Oznacz ze gotowka. Przed samym odbiorem beda sie kontaktowac i potwierdzac jak finansujesz wtedy podasz kontakt do leasingu. W Q1 malo kto odebral w lutym glowne odbiory byly w ostatnim miesiacu odbioru. Tym bardziej ze Shanghai jest na lockdownie na razie i beda opoznienia pewnie z dostawami.

pmlody

Pionier e-mobilności
Drugie pytanie w związku z tym, że będę brał leasing. Po złożeniu zamówienia mam w koncie możliwość wyboru źródła finansowania (kontakt do leasingodawcy). Jako, że czasu jeszcze sporo, to nic jeszcze nie organizowałem. Czy podanie tych informacji w koncie wpływa w jakiś sposób na termin realizacji zamówienia?
Ja załatwiłem leasing najszybciej jak się dało (zewnętrzna firma). Dzięki temu jeżdżę autem które miałem odbierać w czerwcu.

karol.kar

Pionier e-mobilności
Jak miałem planowy odbiór luty 2022 to pod koniec stycznia był pierwszy telefon z Tesli i pytanie czy mam finansowanie i chce odebrać w 1kw. czy wole 2kw. Gdzie drugi kwartał to przełom maja/czerwca, a raczej czerwiec.
Potem kolejny telefon około 20 lutego już z konkretnymi danymi i planowym odbiorem na około 15 marzec. Pan z Tesli powiedział że min. 3 tyg. przed odbiorem auta należy rozpocząć procedury leasingu. I miał rację wszystko praktycznie na styk się dzieje.
Generalnie auta wydawane są pod koniec kwartału.
Jeszcze pytanie w jakiej firmie będzie leasing bo to tez jak mają doświadczenie z Teslą pewnie pójdzie sprawniej.
Jak masz forsę na pierwszą wpłatę to lepiej ogarnąć wszystko dużo wcześniej.

pluto

Pionier e-mobilności
No i mamy podwyżkę opłaty za zamówienie auta z 500 zł na 1200 zł

Zaliczka 2022a.jpg

dawson

Fachowiec
Wiecie coś o dostawach Maj 2022 , pytam bo po internetach krążą filmy ,artykuły że w Chinach mają problem i "cały Szanghaj" zamknęli , ludzie nie pracują itd.

North

Zadomawiam się
U mnie cały czas pozostaje informacja Maj 2022, czytałem na forach zagranicznych, że np. w UK mają sloty terminowe 2 tygodniowe podawane i duża część osób nadal ma terminy wyznaczone w maju, u części przesunęło się na terminy czerwcowe (które de facto w Polsce i tak są najbardziej prawdopodobne mimo informacji o maju na stronie). Byleby nie wrzesień:)