Pewnie jakby ktoś się postarał to moglby zgarnąć kilkanascie umów na swoje kontoI pewnie wszyscy planują Mój Elektryk ale w "leasingu" ?
Pewnie jakby ktoś się postarał to moglby zgarnąć kilkanascie umów na swoje kontoI pewnie wszyscy planują Mój Elektryk ale w "leasingu" ?
I pewnie wszyscy planują Mój Elektryk ale w "leasingu" ?
Ja czekam na TM3 LR biały lakier, czarne wnętrze. Mój Elektryk to nie wiem czy to zadziała ostatecznie i na jakich warunkach - raczej nie - nie będę chyba jeździł z naklejką kogoś kto finansuje ok 10% wartości auta - gdyby to było co najmniej 30% to może.Hej
kto czeka na auto z pierwszych transportów w 2022?
Ja czekam na Tm3 LR biała+czarne wnętrze (pod Mój Elektryk)
Tyle, że łatwiej (choć jak widać z czasu realizacji wcale nie tak znów łatwo) jest zorganizować podarki dla narodu, niż coś co jest projektem znacznie trudniejszym, mozolniejszym i nie tak propagandowo 'sprzedawalnym' jak dotacja do auta.@Michal(...) Ja jestem jednak za tym, żeby zamiast dofinansować samochody powinni dofinansować budowę stacji ładowania, bo infrastruktura u nas „leży”
czemu 40? bo 27 dotacja i 10 podwyżki?mi pieniądz nie śmierdzi, szczególnie ze TM3LR się załapała na dopłaty a teraz juz nie wiec realnie mam w kieszeni 40tys![]()
Haha, podwyższony status właściciela. To kwestia postrzegania. Dla mnie to zwyczajny samochód wartosci dobrze doposażonej Octavi.@Michal ja się wcale nie śmieje, po prostu czekam na nie. Jakby nie patrzyć, w PL Tesla kojarzona jest z podwyższonym statusem właściciela, a tu taka naklejka. Ludzie będą się burzyć, że stać go na Tesle a jeszcze mu dopłacili do niej, ale skoro są takie przepisy….
Ja jestem jednak za tym, żeby zamiast dofinansować samochody powinni dofinansować budowę stacji ładowania, bo infrastruktura u nas „leży” Ta dopłata prawie 19k zł dla „zwykłego śmiertelnika” nie spowoduje zrównania ceny między BEV a ICE.
Dla porównania ceny katalogowe Citroena C4, podobna moc, automatyczna skrzynia i takie same wyposażenie (cennik 09.2020)
Benzyna - 92 600 zł
Diesel - 101 200 zł
Elektryk - 135 450 zł