Pierwsze dostawy w 2022

Kuba K.

Posiadacz elektryka
I pewnie wszyscy planują Mój Elektryk ale w "leasingu" ?
Pewnie jakby ktoś się postarał to moglby zgarnąć kilkanascie umów na swoje konto ;)

Michal

Moderator
Śmiać się można ale kilkadziesiąt tysięcy w kieszeni też bym chciał mieć nawet z taką głupia naklejką :D i już wolę takie naklejki, niż te durne reklamy rządu / Orlenu, że paliwa w PL są najtańsze w Europie :p

Last edited:

nyknow

Fachowiec
Hej
kto czeka na auto z pierwszych transportów w 2022?
Ja czekam na Tm3 LR biała+czarne wnętrze (pod Mój Elektryk)
Ja czekam na TM3 LR biały lakier, czarne wnętrze. Mój Elektryk to nie wiem czy to zadziała ostatecznie i na jakich warunkach - raczej nie - nie będę chyba jeździł z naklejką kogoś kto finansuje ok 10% wartości auta - gdyby to było co najmniej 30% to może. :).

gim-kg

Pionier e-mobilności
@Michal ja się wcale nie śmieje, po prostu czekam na nie. Jakby nie patrzyć, w PL Tesla kojarzona jest z podwyższonym statusem właściciela, a tu taka naklejka. Ludzie będą się burzyć, że stać go na Tesle a jeszcze mu dopłacili do niej, ale skoro są takie przepisy….
Ja jestem jednak za tym, żeby zamiast dofinansować samochody powinni dofinansować budowę stacji ładowania, bo infrastruktura u nas „leży” Ta dopłata prawie 19k zł dla „zwykłego śmiertelnika” nie spowoduje zrównania ceny między BEV a ICE.
Dla porównania ceny katalogowe Citroena C4, podobna moc, automatyczna skrzynia i takie same wyposażenie (cennik 09.2020)
Benzyna - 92 600 zł
Diesel - 101 200 zł
Elektryk - 135 450 zł

JareG

Pionier e-mobilności
@Michal(...) Ja jestem jednak za tym, żeby zamiast dofinansować samochody powinni dofinansować budowę stacji ładowania, bo infrastruktura u nas „leży”
Tyle, że łatwiej (choć jak widać z czasu realizacji wcale nie tak znów łatwo) jest zorganizować podarki dla narodu, niż coś co jest projektem znacznie trudniejszym, mozolniejszym i nie tak propagandowo 'sprzedawalnym' jak dotacja do auta.
A młotki będące aktualnie u władzy lubią się chwalić, oj lubią.. 🤣 właściwie nic innego (poza zorganizowaną mniej lub bardziej kradzieżą, i rozpierdzielaniem czego się nie dotkną) nie robią.

Pozdrawiam

Jac3k

Posiadacz elektryka
@Michal ja się wcale nie śmieje, po prostu czekam na nie. Jakby nie patrzyć, w PL Tesla kojarzona jest z podwyższonym statusem właściciela, a tu taka naklejka. Ludzie będą się burzyć, że stać go na Tesle a jeszcze mu dopłacili do niej, ale skoro są takie przepisy….
Ja jestem jednak za tym, żeby zamiast dofinansować samochody powinni dofinansować budowę stacji ładowania, bo infrastruktura u nas „leży” Ta dopłata prawie 19k zł dla „zwykłego śmiertelnika” nie spowoduje zrównania ceny między BEV a ICE.
Dla porównania ceny katalogowe Citroena C4, podobna moc, automatyczna skrzynia i takie same wyposażenie (cennik 09.2020)
Benzyna - 92 600 zł
Diesel - 101 200 zł
Elektryk - 135 450 zł
Haha, podwyższony status właściciela. To kwestia postrzegania. Dla mnie to zwyczajny samochód wartosci dobrze doposażonej Octavi.