Pierwsze dostawy w 2022

tomwroclaw

Fachowiec
jakie powody do niepokoju jeśli to nie tajemnica?
Bardziej to żartem napisałem. Nie masz VIN - zastanawiasz się kiedy będzie. Masz VIN - zaczynasz szukać czy AMD, jaka bateria, na jakim statku płynie 😂 . Ponoć potem jest czekanie aż wystawią fakturę, a na końcu kiedy wyślą dokumenty do rejestracji 😅

nyknow

Fachowiec
Ok - myślałem ze już właśnie posprawdzałes i coś tam nie tak jak byś chciał w tym vin ;) - zgadzam się ze czekanie i sprawdzanie czy jest vin jest wciągające ;) trochę jak sprawdzanie wyników lotto

Sfotek

Posiadacz elektryka
Informacyjnie - bo kazdego z nas to czeka niedługo...

Podpowiecie jak to wygląda u was? Najfajniej jak w wątku z linka poniżej?

gim-kg

Pionier e-mobilności
Informacyjnie - bo kazdego z nas to czeka niedługo...

Podpowiecie jak to wygląda u was? Najfajniej jak w wątku z linka poniżej?

W pierwszym roku masz wartość samochodu z faktury.

neq

Zadomawiam się
Uwaga, -nagły zwrot akcji. VIN w źródle strony zniknął, a w opisie auta po zalogowaniu na konto na stronie Tesli nastąpiła zmiana. Po pojawieniu się VIN było "2022 Tesla Model 3", aktualnie znowu jest "Tesla Model 3".

Ciekawe.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Są rynki ważniejsze niż Polska takie jak Holandia, Niemcy czy Norwegia. Pewnie twoja została przydzielona innemu klientowi, a ty dostaniesz inną. Tesla zrobiła sobie o tyle dobrze, że konfiguracja samochodu jest ograniczona i mogą po prostu przesuwać sobie samochody. Ba było nawet tak, że klient otrzymał oficjalnie VIN, a potem mu zabrali i czekał kolejny kwartał na dostawę.

Boko

Fachowiec
Są rynki ważniejsze niż Polska takie jak Holandia, Niemcy czy Norwegia. Pewnie twoja została przydzielona innemu klientowi, a ty dostaniesz inną. Tesla zrobiła sobie o tyle dobrze, że konfiguracja samochodu jest ograniczona i mogą po prostu przesuwać sobie samochody. Ba było nawet tak, że klient otrzymał oficjalnie VIN, a potem mu zabrali i czekał kolejny kwartał na dostawę.
Przestancie juz z tym narzekaniem, ze jestesmy rynkiem 2 kat. To ze mniej zamawiamy to nie znaczy ze jestesmy gorsi. Ja sie nie czuje gorszy i nie doswiadczam zeby jakakolwiek firma traktowala mnie gorzej dlatego ze jestem polakiem. Jesli ktos z was pracowal w zagranicznej firmie to dobrze sobie zdaje sprawe, ze to tak prosto nie wyglada. Z tego co piszecie, to musi siedziec koles ktory tworzy VIN…oo ok, to idzie do tego zamowienia…o nie…polak.. to ten se poczeka

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Sadze ze jest to tez kwestia logistyki, tak dobiorą auta by w dana lokalizacje puścić pełne lory a nie jeden samochód z transportu. Tak samo punkty wydania, nie wrzuca 800aut tak gdzie zmieści i da się wydać 400aut skoro gdzieś będzie można je wydać innym oczekującym. Musk to kapitalista który zarabia kasę m.in. na optymalizacji

Sfotek

Posiadacz elektryka
nie ogarniam tej procedury
wynika z tego ze TM3 LR biała czarne wnętrze aero będą przydzielane na końcu
wszystkie pozostałe wersje juz mają VINy, nawet model Y ma VINy
Ja ma Vin i taka sama konfiguracje jak opisales ale biore prywatnie bez leasingu i cytujac Tesle - o! To bedzie szybko i bez problemow! Takze optymalizacja pod kazdym katem - nie maja placu, nie maja ludzi, UC nie wydaje szybko zaswiadczen o zwolnieniu z akcyzy ….. stad taka a nie inna pojemnosc. Inwestowac w wieksze moce nie bylo po co bo takie ilosci Tesli jak u nas wydaja w calym roku…. W Izraelu wydali w 3 dni bezposrednio w porcie :)

BTW w UK TMY organizuja jakis event gdzie beda wydawac samochody w Centrum
kosmicznym :) Moze tak u nas zrobic np. na Narodowym :)

Last edited: