tomwroclaw
Fachowiec
Jeśli piszesz i nie odpisuje to Panie są na urlopie aktualnie. W przyszłym tygodniu wracają i będą odpowiadać na maile/telefonyKtoś zna Panią Jowitę ?
Jeśli piszesz i nie odpisuje to Panie są na urlopie aktualnie. W przyszłym tygodniu wracają i będą odpowiadać na maile/telefonyKtoś zna Panią Jowitę ?
Też dodałem swoją 👍Ja "mam" Pana Mateusza i bardzo sobie chwalę. Odpowiada szybko — mail lub telefon. Konkretów brak, oprócz "raczej", ale przynajmniej jest z kim pogadać, a nie tylko odbijać się od ściany i swoich domysłów.
Z braku laku stworzyłem taką tabelkę ze statusami zamówień. Liczyłem na to, że wyjdzie tam jakaś prawidłowość, jakaś logika, ale wygląda na to, że nie ma żadnego wzoru dosłownieAlbo ja go nie widzę.
![]()
Model 3 i Y zamówienia vs odbiory Q1 2022
docs.google.com
Ktoś zna Panią Jowitę ?
Jak patrzę na tą tabelę to Wy wszyscy odliczacie pełny VAT albo tylko ja się nie starałem o dużo dzieci? Same LRTeż dodałem swoją 👍
Myślę, że ludzie po prostu leją na te dopłatySame LR
Poprzesuwane odbiory po starych cenach m.in z uwagi na wiare w to ze dotacje do tego czasu beda dzialacJak patrzę na tą tabelę to Wy wszyscy odliczacie pełny VAT albo tylko ja się nie starałem o dużo dzieci? Same LR
etam... mi dziady z Tesli przesuneli gotowkową z grudnia z dopłatą dla wielodzietnychPoprzesuwane odbiory po starych cenach m.in z uwagi na wiare w to ze dotacje do tego czasu beda dzialac![]()
Byłoby fajnie nawet na koniec lutego. Byleby w tym kwartale.Fajnie, ze co raz wiecej osob dodaje sie w pliku. Na ten moment 34 osoby. Patrzac na to ile osob nie ma VIN a nie nawet przybliżonego terminu dostawy obstawiam ze to statki co wyruszyły kilka dni temu ( Ten filmik od WU WA ) to dopiero tam jada nasze samochody. Wiec, za okolo miesiac pojawia sie w NL i wtedy transportem ladowym do nas. Stad realnie, oczekuje ze telefony do nas pojawia sie pod koniec lutego kiedy samochodu juz beda w Holandii.
Pamietajmy, ze nie musi być VIN w kodzie strony dużo wcześniej, były przypadki kiedy VIN pojawiał sie kilka dni przed wydaniem.Byłoby fajnie nawet na koniec lutego. Byleby w tym kwartale.
Ciekaw jestem jak to działa, czy dopiero jak auta dopłyną to są przypisywane do zamówień? Czytałem na TMC, że VINy przypisują przy załadunku na statek, inni pisali, że gdy statek wpłynie na europejskie wody.
Tak jak piszesz, większość osób nie ma VINu, a jednocześnie jeden kolega już ma VIN, mimo iż przed nim "w kolejce" są inne osoby z takim samym zamówieniem. Wygląda to na straszny chaos...
No właśnie, ale „w normalnym” systemie - ktoś poza kolejka dostaje auto, z którego zrezygnowano i wtedy ma VIN na 2 dni przed odbiorem. Ale nie, że czeka X czasu na auto i ostatniej chwili mu „dają” samochód. Trochę do szału doprowadza mnie ten chaos w Tesli - nie mogę znieść systemu bez logiki. Tymczasem ktoś z Rumunii dostaje termin na 26.02-6.03, ktoś z Polski na 03.03, plus Niemcy, Włochy i inni podobne terminy, czyli auto jest pewnie na Hoegh Traveller, który wypływa z Suezu teraz chyba. Reszta nie ma nic - niektórzy maja od początku szacowana date zamówienia, inni nie maja. To jest naprawdę absurdalne 🤯Pamietajmy, ze nie musi być VIN w kodzie strony dużo wcześniej, były przypadki kiedy VIN pojawiał sie kilka dni przed wydaniem.