Pierwsze dostawy w 2022

Sfotek

Posiadacz elektryka
No właśnie, ale „w normalnym” systemie - ktoś poza kolejka dostaje auto, z którego zrezygnowano i wtedy ma VIN na 2 dni przed odbiorem. Ale nie, że czeka X czasu na auto i ostatniej chwili mu „dają” samochód. Trochę do szału doprowadza mnie ten chaos w Tesli - nie mogę znieść systemu bez logiki. Tymczasem ktoś z Rumunii dostaje termin na 26.02-6.03, ktoś z Polski na 03.03, plus Niemcy, Włochy i inni podobne terminy, czyli auto jest pewnie na Hoegh Traveller, który wypływa z Suezu teraz chyba. Reszta nie ma nic - niektórzy maja od początku szacowana date zamówienia, inni nie maja. To jest naprawdę absurdalne 🤯
Rozumiem, ale za to u nas szare maja date dostawy a w UK przesuwaja na maj :) 3ba wyluzowac i zajac sie innymi waznymi tematami w zyciu. Jak bedzie samochod to zadzwonia :)

Jac3k

Posiadacz elektryka
Podczas odbiorow w Q4 2021 zaobserwowaliśmy że jak ktoś płacił gotówką to temat załatwiany był szybko, dostawał samochód i po sprawie. Zależy im na szybkim wydaniu a nie bawieniu sie w papierkologie. w przypadku leasingu samochód może dostać następny kto płaci gotowka.

Boko

Fachowiec
No patrzac po wpisach w pliku i to co mowicie, to najmniej pewne odbiorow moga byc osoby ktore maja te same konfiguracje i leasingi.

tomwroclaw

Fachowiec
No właśnie, ale „w normalnym” systemie - ktoś poza kolejka dostaje auto, z którego zrezygnowano i wtedy ma VIN na 2 dni przed odbiorem. Ale nie, że czeka X czasu na auto i ostatniej chwili mu „dają” samochód. Trochę do szału doprowadza mnie ten chaos w Tesli - nie mogę znieść systemu bez logiki. Tymczasem ktoś z Rumunii dostaje termin na 26.02-6.03, ktoś z Polski na 03.03, plus Niemcy, Włochy i inni podobne terminy, czyli auto jest pewnie na Hoegh Traveller, który wypływa z Suezu teraz chyba. Reszta nie ma nic - niektórzy maja od początku szacowana date zamówienia, inni nie maja. To jest naprawdę absurdalne 🤯
Dokładnie to tak działa. Szukanie logiki nie ma sensu, stresowanie się też nie. Po prostu trzeba odpuścić i czekać (niestety). Ja też liczyłem na grudzień bo miał być odbiór przed świętami i tyle w temacie. Zero kontaktu, informacji itd. Olałem. Jak podpiszę papiery i odbiorę to uwierzę xD W TESLI trzeba się do tego przyzwyczaić jeśli chcesz mieć TESLE.

Michal

Moderator
Cieszcie się, że nie odbieracie na koniec roku i nie grożą Wam, że jak nie przyniesiecie kapusty odpowiednio wcześniej, to oddadzą Wasze auto komuś innemu, bo tam już kolejka czeka z walizkami pieniędzy, a oni muszą je wydać do końca roku.
Niestety bardzo słabo to jest zorganizowane ale możecie się czuć jak pionierzy - za 2-3 lata jak porządnie ruszy gigaDE, to już tylko te stare wpisy na forum będą pamiętać o takich przygodach ;)

Boko

Fachowiec
To jest gra psychologiczna ktora nazywam Pleasure Delayers :)
Czas sie dluzy, informacje naplywaja a w naszym konkretnym przypadku klops. Staram sie wtedy patrzec na to z perspektywy czasu. Za rok, tak jak pisza juz posiadacze Tesli, to super okres to wyczekiwanie…ten statek wyplynal..plotka ze wioza nasze…oo ten juz ma VIN. Z perspektywy czasu i tego co chcemy osiagnac (amd, akumulator, podwojna szyba) to im pozniej dostaniemy VIN tym wieksza szansa na te upgrady. Bo na dobra sprawa, nie ma ani jednego potwierdzonego TM3 z Chin ktory by mial to wszystko..jedynie zapewnienia wiec te osoby ktore juz maja VIN i beda odbierac za 2 tyg to bedzie goracy okres rowniez dla nas. To bedzie super fun i perspektywa posiadania jest dla mnie rownie fajna jak samo posiadanie :)

nyknow

Fachowiec
Czas sie dluzy, informacje naplywaja a w naszym konkretnym przypadku klops. Staram sie wtedy patrzec na to z perspektywy czasu. Za rok, tak jak pisza juz posiadacze Tesli, to super okres to wyczekiwanie…ten statek wyplynal..plotka ze wioza nasze…oo ten juz ma VIN. Z perspektywy czasu i tego co chcemy osiagnac (amd, akumulator, podwojna szyba) to im pozniej dostaniemy VIN tym wieksza szansa na te upgrady. Bo na dobra sprawa, nie ma ani jednego potwierdzonego TM3 z Chin ktory by mial to wszystko..jedynie zapewnienia wiec te osoby ktore juz maja VIN i beda odbierac za 2 tyg to bedzie goracy okres rowniez dla nas. To bedzie super fun i perspektywa posiadania jest dla mnie rownie fajna jak samo posiadanie :)
Dobra teoria - ona szczególnie jest aktualna jesli potem auto okaże sie awaryjne na tyle że rzeczywiście jedyną przyjemnością bedzie to oczekiwanie teraz :)

ELuk

Pionier e-mobilności
Tesla jako całość, przez te swoje specyficzne niedoskonałości, okazuje się na swój sposób atrakcyjna i wyzwala jak widać pozytywne emocje 😉👍
W przypadku innych marek jest rutyna połączona z nudą jak się okazuje.
A klienci Tesli potrzebują emocji jak widać.
Za parę lat to się skończy i tylko na imprezach będziemy wspominali „a pamiętasz jak tą TM3 kupowałem….. to były czasy 😃”… ✌️😎

tomwroclaw

Fachowiec
Tak piszesz o tych emocjach, że jak odbiorę za te parę tygodni to nie będę psuł zabawy i nie napiszę czy jest AMD :ROFLMAO: Namówiłeś!