Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Pierwsze dostawy w 2022
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="TomTom, post: 39495, member: 651"] Myśląc nad GAPem zauważyłem to i zadałem im jakiś czas temu pytanie na zbliżony temat :) Z odpowiedzi wynika, że wartość rezydualna z tabeli deprecjacji nie dotyka wartości z faktury, która jest nadal punktem odniesienia do wysokości odszkodowania, tylko wartości rynkowej pojazdu w dacie szkody całkowitej. "Tabela deprecjacji w praktyce działa dopiero w przypadku szkody. Ze względu na to, że nie znamy dokładnych wartości rezydualnych pojazdów w pełni elektrycznych, a chcemy je traktować na równi z pojazdami hybrydowymi, benzynowymi itp. W dniu zaistniałej szkody wartość pojazdu jest wyliczana na podstawie tabeli deprecjacji - nie patrzymy wtedy na to ile otrzyma Pan z polisy AC. Podstawowy zakład ubezpieczeń może zaniżać wartość Pana pojazdu z różnych względów w dniu szkody, aby tego uniknąć my używamy stałej tabeli deprecjacji, którą może Pan sprawdzić w OWU oraz w oświadczeniu, które wcześniej załączyłam. Podsumowując GAP dopłaca do różnicy między wyliczonej w dniu szkody wartości pojazdu (na podstawie tabeli) a wartością fakturową. Przykład: Pana pojazd jest wart 200 000 zł, a limit odszkodowania wybieramy 100 000zł. W 24 miesiącu eksploatacji ulega szkodzie. Wartość w tym dniu pojazdu to 66% zgodnie z tabelą czyli 132 000 zł Czyli dopłacamy 68 000 zł Pozdrawiam," [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Pierwsze dostawy w 2022