Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
PKO Leasing: moje wrażenia i czy warto. Fatalne doświadczenia!
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 46444, member: 89"] Chciałem Wam opisać to co to jest za dziadostwo i przestrzec. Sam kontakt z handlowcem jest super, ale to co wymyślają inni w tej firmie, to wstyd i hańba. Brałem tam leasing z polecenia handlowca ale powiem Wam, że patrząc z perspektywy, to chyba lepiej dla własnego zdrowia psychicznego wspierać finansowanie handlu bronią w rajfajzenie albo inne machlojki niż zaufać rządowej firmie. Historia ma w sumie 3 wątki: [LIST=1] [*]Ubezpieczenie w PZU (kolejna firma z kartelu oszustów rządowych). Pierwsze ubezpieczenie przy zawieraniu umowy oczywiście na gównianych warunkach ale po kilku przepychankach już w miarę ok. Przy płatności okazało się, że rozłożyli mi płatność na 4 raty i doliczyli przy okazji 1000 zł (20%!!!) za obsługę tego - zaczyna się złodziejstwo! Kolejny rok ubezpieczenia, to już zupełnie jakieś jaja - pierwsza oferta zupełnie bez zniżek, no bo co tam bidule nie wiedzą, że miałem u nich auto...Kolejne oferty po negocjacjach to jakaś kpina, bo przy wzrastających zniżka rośnie koszt ubezpieczenia, a zakres to zupełnie jakieś dno. Historię opisałem dokładniej [[URL='https://forum.elektrowoz.pl/threads/moja-gowniana-przygoda-z-ubezpieczaniem-tesli.1408/']tutaj[/URL]]. [*]Nadpłata leasingu ("rata balonowa"). To już jest mistrzostwo oszustwa więc uwaga - firma kant normalnie... Miałem do spłaty jeszcze około 100k, marża 2% + WIBOR, ale od nowego roku przeszedłem na ryczałt, więc chciałem w grudniu zwiększyć ratę, żeby zwiększyć koszty. No to napisałem do nich taką prośbę i bez problemu podesłali mi aneks w którym podnieśli w grudniu ratę do 50k - więcej się nie dało, bo amortyzacja itp... W tym aneksie informacja o tym, że wzrasta rata w grudniu no i że akceptuję nowy harmonogram (spadła kwota do spłaty, więc normalka). Ale po jakimś czasie patrzę, a część odsetkowa raty została mi w zasadzie taka sama, więc szukam. W umowie nic podejrzanego nie ma. Sprawdzam ten harmonogram ale tam tylko wysokości raty, kapitał, odsetki i saldo końcowe. No to przepisałem to do Excela, wyszukałem stawki WIBOR dla danych miesięcy, policzyłem to wszystko i okazało się, że mam teraz marżę 4,4%!!! No to myślę sobie - nie no, to musi być jakaś pomyłka, więc piszę reklamację, a oni mi piszą, że jak mi się nie podoba, to mogę iść do sądu... No mówię Wam jak u lichwiarza... Co za dziadostwo. [*]Dopłaty "mój elektryk" Umowę leasingu zawarłem w listopadzie 2020, a koszty kwalifikowane są dopuszczone od maja 2020. Odzywam się do tej dziadowskiej firmy poprzez infolinię i mówię, że chcę dostać dopłatę i ok, babka nie wiedziała za bardzo i odesłała mnie do handlowca, który ze mną podpisywał umowę. Dzwonię do niego on się tam gdzieś jeszcze konsultuje i okazuje się, że mają w firmie możliwość obsługi tylko umów podpisanych po 31.01.2021, bo wcześniej nie mają procedur... Mówię, że spoko, możemy zrobić aneks i będzie ok, a oni, że chcieliby ale nie da się, bo firma nie pozwala. No to piszę teraz do NFOŚiGW, BOŚ i wszystkich świętych, bo przecież tak nie zostawię 27k na ulicy, bo im się nie chce przygotować procedury albo obsłużyć mojego przypadku. Jak to nie pomoże, to wezmę adwokata i załatwię sprawy 2 i 3 na raz. [/LIST] Podsumowując - nie polecam dziadów :P [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
PKO Leasing: moje wrażenia i czy warto. Fatalne doświadczenia!