Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
CITROEN
Citroen e-C4 Forum • Citroen eC4 / ë-C4
podsumowanie różnych parametrów eksploatacyjnych
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Ronin78, post: 155946, member: 1162"] Auto trzeba dobierać do potrzeb, jakbym tak jak 90% użytkowników EV jeździł nim chociażby na wakacje, ładował na słupkach to brałbym eC4 bo cenowo było praktycznie to samo. U mnie jeździ wokół komina, brak w/w nowoczesności uważam w takim przypadku za plus. - w zimie kończy się ładować z timera jak odjeżdżam z domu, więc bateria jest coś tam podgrzana ładowaniem - w lecie nie nagrzeje go zbytnio bo najwięcej na strzała robi 30km (wyjątkowo 100/150km kilka razy w roku) - w razie potrzeby renowacji baterii będzie to jak podejrzewam łatwiejsze i tańsze niż z w/w systemem, podobnie jak w przypadku serwisu co roku nie trzeba sprawdzać czy wymieniać płynu chłodzącego - ogrzewanie i chłodzenie zwiększa pobór energii w moim przypadku nie jest to konieczne więc po co I takimi krokami wybrałem pod swoją sytuację i swoje potrzeby Leaf'a, wybrałbym Citroena jakbym wiedział że auto będzie ładowane na słupkach i używane w długich trasach Wiem że pod Wasze potrzeby wybraliście dobrze, a może i innej daty jestem, kupowałem w zeszłym roku żonie diesla i jakby był wybór typu 1.9 sdi bez turbo to zdecydowanie by wygrał, a tak to jest 2.0 TDI 122KM (tak z połowa koni tam jest niepotrzebnie nie mówiąc o tej całej dołożonej na siłę "ekologii") Stąd też czasami chce sobie porównać degradację na ile mocniejsza jest w Leaf'ie, mój tryb użytkownika nie powinien jej ułatwiać sprawy 😉 na razie jest całkowicie ok. Nie zaśmiecam już Waszego wątku 👍 [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
CITROEN
Citroen e-C4 Forum • Citroen eC4 / ë-C4
podsumowanie różnych parametrów eksploatacyjnych