Podwyżki cen MME 2022

hitchhiker

Zadomawiam się
Nie wiem czy ktoś zauważył, ale podskoczyły ceny mustangów 2022 najczęściej o kilkanaście tysięcy pln. Cenniki na stronie Forda już zaaktualizowane. Czułem w kościach, że samochód jest trochę zbyt atrakcyjnie wyceniony. Teraz na dopłatę łapie się tylko RWD standard bez jakichkolwiek dodatków i to tylko w kolorze czarnym. (Jakże ciekawe nawiązanie do Forda T)
Jeśli ktoś się zastanawia nad Mustangiem Mach-e to radzę szybko brać co zostało z rocznika 2021 w salonach i w zamówieniach.

vwir

Pionier e-mobilności
Od modelu 2022 zmieniła się też trochę konfiguracja. Na przykład wprowadzili wreszcie jasne wnętrze (jak w stanach), ale... tylko gdy lakier jest biały i tylko w wersji AWD z dużą baterią. Wtedy też na zewnątrz są wstawki białe (na felgach, nadkolach). W standardzie jest też system rozpoznawania znaków (w 2021 był tylko w pakietach technologicznych).

Odnośnie cen - z tego co widzę to bardziej o 7tys niż kilkanaście tys:
RWD
SR: 216120PLN->223120PLN
ER: 247570PLN->254570PLN

AWD:
SR: 249560PLN->256560PLN
ER: 286310PLN->293310PLN

Last edited:

hitchhiker

Zadomawiam się
Od modelu 2022 zmieniła się też trochę konfiguracja. Na przykład wprowadzili wreszcie jasne wnętrze (jak w stanach), ale... tylko gdy lakier jest biały i tylko w wersji AWD z dużą baterią. Wtedy też na zewnątrz są wstawki białe (na felgach, nadkolach). W standardzie jest też system rozpoznawania znaków (w 2021 był tylko w pakietach technologicznych).

Odnośnie cen - z tego co widzę to bardziej o 7tys niż kilkanaście tys:
RWD
SR: 216120PLN->223120PLN
ER: 247570PLN->254570PLN

AWD:
SR: 249560PLN->256560PLN
ER: 286310PLN->293310PLN
Masz racje, źle spojrzałem. 6-7 tysi.

PeBruY

Zadomawiam się
O, to załapałem się w samą porę na starą cenę. Aczkolwiek mi z kolei Mach E wydawał się dość wysoko wyceniony w porównaniu np. do Hyundaia czy Kii.

vwir

Pionier e-mobilności
Wprost przeciwnie. Pamiętaj, że Ioniq 5 pod względem zasięgu odpowiada Mach-E z małą baterią. Po dorzuceniu wszystkiego tego co w Mach-E mam w standardzie Ioniq 5 wcale nie wychodził tak atrakcyjnie cenowo. Ba - w mojej konfiguracji wychodził drożej niż Mach-E.

PeBruY

Zadomawiam się
Wprost przeciwnie. Pamiętaj, że Ioniq 5 pod względem zasięgu odpowiada Mach-E z małą baterią. Po dorzuceniu wszystkiego tego co w Mach-E mam w standardzie Ioniq 5 wcale nie wychodził tak atrakcyjnie cenowo. Ba - w mojej konfiguracji wychodził drożej niż Mach-E.
W wersji full wypas nawet ze szklanym dachem IONIQ 5 wychodził mi podobnie jak Mach E AWD SR z pakietem technologicznym, ale na Hyundaia dało się dostać rabat ;-) .
no to gratki. Jaka konfiguracje kupiłeś?
SR AWD z pakietem technologicznym, czerwony :) . Odbiór miał być w styczniu, choć jeszcze nie mam VINu więc kto wie.