Pokrowiec/mata na przednie siedzenia w lecie

kristof46

Fachowiec
To będzie moje trzecie lato z Tesla Y i niestety za każdym razem cierpię z powodu sztucznej skóry. Niestety ale plecy jak i dolna część ciała ;) po dłuższej a często i krótkiej przejażdżce są całe mokre bo ten plastik nie oddycha.
Serio nie wiem jak radzą sobie w LA czy innych Dubajach.
Wiem że była o tym krótka dyskusja pod innym temat (bodajże z gadżetami) ale temat ten umarł plus sam wątek również.
Dlatego też pokusiłem się o założenie osobnego. Pomińmy tu kwestie włączenia klimy przed wejściem bo raz to niewiele zmienia (przynajmniej u mnie) a dwa często po prostu się o tym zapomina.
Macie coś ciekawego do polecenia? Patrzyłem na taką prostą matę z Ali która przechodzi przez środek oparcia oraz siedzisko i nie wymaga żadnego większego mocowania.

alaska_k

Fachowiec
Białe maty na siedzenia z Ali za 50 zł robią robotę. Siedzenie się nie nagrzewa od słonca i jak się w to spocisz to nie zostaje całość wody na tobie. No i można to szybko przeprać tak że nie wsiąka ten pot w siedzenia. Niestety ma to tendencje do zwijania się przy wsiadaniu i wysiadaniu także lepsze były by na całe siedzenia ale dostępne są też przeważnie że "skóry" około 400 zł. To pierwsze testowałem drugiego nie. Widziałem gdzieś też na Allegro szyte na miarę za 1200 i możesz wybrać z jakiego materiału mają ci zrobić.

kristof46

Fachowiec
Białe maty na siedzenia z Ali za 50 zł robią robotę. Siedzenie się nie nagrzewa od słonca i jak się w to spocisz to nie zostaje całość wody na tobie. No i można to szybko przeprać tak że nie wsiąka ten pot w siedzenia. Niestety ma to tendencje do zwijania się przy wsiadaniu i wysiadaniu także lepsze były by na całe siedzenia ale dostępne są też przeważnie że "skóry" około 400 zł. To pierwsze testowałem drugiego nie. Widziałem gdzieś też na Allegro szyte na miarę za 1200 i możesz wybrać z jakiego materiału mają ci zrobić.
No właśnie chciałbym się jednak nie pocić ;) o fotel sam w sobie się nie obawiam więc nie zależy mi na tym czy będzie mokry czy nie. Zatem takie rozwiązanie bazując na opisie nie do końca się sprawdzić ;)

KrzysztofFly

Moderator
Damn ale to tylko na siedzisko a ja potrzebuje też a nawet i głównie czegoś na plecy
Tutaj:
@cooler polecał rozwiązanie dedykowane do Tesli