Polecany preparat do eko skóry foteli

d0c3n7

Zadomawiam się
Witam,

Czy ktoś może polecić dobry środek do pielęgnacji eko skóry foteli? Chodzi o zabezpieczenie przed wysychaniem/pękaniem niestety kiepsko to w tesli wygląda po kilku miesiącach już są wyraźne “zmarszczki” na boczkach foteli, obawiam się że to zacznie pękać.

TMRexx

Tesla Model 3 LR 2023
Witam,

Czy ktoś może polecić dobry środek do pielęgnacji eko skóry foteli? Chodzi o zabezpieczenie przed wysychaniem/pękaniem niestety kiepsko to w tesli wygląda po kilku miesiącach już są wyraźne “zmarszczki” na boczkach foteli, obawiam się że to zacznie pękać.
Zmarszczki są wg mnie od naciągania się materiału, będą powstawać tak, czy siak. Na moich białych siedzeniach w TM3 LR po 1,5 roku od nowości zmarszczki też są. Ta eco skóra nie jest wyschnięta, ani zniszczona. Jako kierowca jeździł facet ponad 90 kg wagi prawie 60k km. Teraz ja przejąłem auto, dawałem już 2 razy do czyszczenia i próbowałem różnymi środkami z neta, łudząc się że to zejdzie. Nie zejdzie, zostaje tylko malowanie ich u jakiegoś tapicera car detalingu. Jakbym ja jeździł od nowości około 70 kg masy ciała, to podejrzewam nic by nie było.

solik

Pionier e-mobilności
Na pocieszenie powiem, ze w Tesli i tak malo widac - przejechalem 60 tys na bialych fotelach i w sumie z czasem juz o nie nie dbalem ale nie nosze jeansow wiec nie farbowaly

w GLE rodzinnym po 2 latach i 50 tys wyglada to gorzej niz w Tesli a auto regularnie na detailingu, w Kia Stinger tez boczki mialem wygniecione mimo malego przebiegu

Tym razem juz nie wzialem bialej skory bo w polaczeniu z perforacja z uwagi na wentylacje utrzymanie tego bedzie przesrane :)

TMRexx

Tesla Model 3 LR 2023
Na pocieszenie powiem, ze w Tesli i tak malo widac - przejechalem 60 tys na bialych fotelach i w sumie z czasem juz o nie nie dbalem ale nie nosze jeansow wiec nie farbowaly

w GLE rodzinnym po 2 latach i 50 tys wyglada to gorzej niz w Tesli a auto regularnie na detailingu, w Kia Stinger tez boczki mialem wygniecione mimo malego przebiegu

Tym razem juz nie wzialem bialej skory bo w polaczeniu z perforacja z uwagi na wentylacje utrzymanie tego bedzie przesrane :)
Tak, ja ogólnie też nie narzekam, dobrze zachowują się na przestrzeni czasu. Też mam GLE 3-letnie (choć chcę sprzedać) i takie samo doświadczenie. Fotele w stanie sporo gorszym mimo niższego przebiegu. No i te trzeszczące plastiki. Nigdy więcej Mercedesa.