Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Hyde Park
Na każdy temat
Polityka Międzynarodowa - temat ogólny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="pawel pawel, post: 220983, member: 4944"] Pytanie najważniejsze czy zakładasz, że to co piszesz może być narzuconą narracją byś właśnie tak myślał ? By zrozumieć te czasy musimy zacząć od motta Moskwy. Trzeba mieć z tyłu głowy to co Caryca Katarzyna pisała do ambasadora w Polsce ok. 1765 roku Potem zobacz nagłówki głównych polskich portali i sprawdź czy jest choć jeden pozytywny przekaz o Trumpie, Kaczyńskim, Nawrockim..... Ok. Może mają rację i faktycznie to nieudaczniki i złodzieje nie przesądzam.Jednak historia najlepszą nauczycielką. Przykładów, że jest coś mie tak masz tysiące. Jak sprawa migrantów na granicy do wyborów w 2023 to byli biedni ludzie itd a teraz to bandyci. Były reportaże w pewnej stacji o tysiącach trupów zakopywanych patykami w lesie, o Arabie pływającym w rzece w lutyn by ukryć się przed psami .... itd. Co zapominamy o tych bredniach czy pamiętamy ? Ja zdaję sobie pytanie komu to miało służyć ? Po to przypomniałem list Carycy .... . Otaczająca nas rzeczywistość uczy najlepiej. Jest 2012 rok z mojej firmy zwolniono 50% ludzi i pamiętam tych którzy wracali z pytaniem czy jest praca.... . W kolejce w sklepie Pani błaga o zapłatę " na zeszyt" bo mąż przez 0.5 roku pracy dostał jedną wypłatę. No ale w pewnej stacji była wtedy Zielona Wyspa. I przykład Pani która do firmy przychodziła sprzątać za 450 zł 2x w tygodniu. Bo trójka dzieci i minus dojazdy zostawało jej 300 zł. I ok zaraz jeden z drugim napisze, że to nieudacznicy itd... Jakoś po 2015 to zniknęło ... można by powiedzieć zniknęło bo w Biedzie na zeszyt nie kupisz 😀. Weryfikuj przekaz z rzeczywistością. I hasło durni: ja tv nie oglądam i polityka się nie interesuję.... wcześniej czy później ona zinteresuje się Tobą. Co do Trumpa to nic nowego Zapowiadał że kasa musi się zgadzać i to robi. Nie ma kasy na lewactwo głoszące, że jak ja jestem łysy to wszyscy muszą być łysi... Na drugim biegunie my Polacy. Z otwartyn sercem pomoc ludziom i potężne transfery sprzętu i zaopatrzenia. Ukraina nam w podzięce portrety Bandery. I znowu historia najlepszym nauczycielem. Po II wojnie światowej po której stronie chcielibyście być ? Tam pompowali dolary a w nas Marksa i Engelsa - to chyba najprostsze podsumowanie Po co te wywody ? A no po to by nie dać sobie narzucić kalki ten to faszysta i koniec. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Hyde Park
Na każdy temat
Polityka Międzynarodowa - temat ogólny