Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Pomoc w wyborze skrajnie różnych samochodów
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="a320neo, post: 185609, member: 4248"] Z obecnym Y problem mam taki, że dawno temu testowałem wersję jeszcze z USA i tam na wybojach łamałeś kręgosłup. Wiem, że obecny model, to już jakościowo inny samochód, bo jak jeździłem highlandem, to mi zaproponowali jazdę Y RWY, żeby mieć porównanie między modelami i między napedami. Mimo wszystko jest za twarda dla mnie. W porównaniu z highlandem nie zrobiła na mnie takiego wrażenia, żebym chciał kupić ten samochód. Do tego nigdy nie byłem fanem wyglądu przedliftowych tesli 3 i Y. Te światła z przodu do mnie nie trafiały i wnętrze w mojej ocenie gorsze niż HL. No i niedługo wychodzi nowy model, który (jak się przyjęło domniemywać w internecie) poprawi te rzeczy, które mi przeszkadzały w przedlifcie. Coś na wzór poprawek highlanda. Gdyby nie lift trójki, to bym również nie brał jej pod uwagę. Nowa trójka, to w mojej ocenie samochód i świetnym wyglądzie i jakości nie odbiegajacej znacznie od niemieckich marek. Ale podkreślam, że jest to moja subiektywna opinia i takie są moje odczucia. Wiem, że EV6 też ma mieć zaraz lift, ale kwestia w jej przypadku jest taka, że ona mi się zawsze podobała odkąd została zaprezentowana na premierze w 2021r. Wręcz jak oglądałem poliftowy samochód na YouTube, to bardziej mi się podoba stara wersja. Głównie przez te światła z przodu... Wiadomo, że fajnie mieć kilka kWh więcej, nowszy infotainment, (bo tam będzie taki jak w EV9 i jest on sporo lepszy) i ten czytnik linii papilarnych żeby samochód było trudniej ukraść. Ale uważam, że za tą cenę która mam zaoferowaną obecną EV6 w maksymalnie doposazonej wersji, z czystym sumieniem mogę kupować wersję przedliftową. Nie wiem jaki będzie cennik nowego modelu, ale po przeciekach wydaje się, że ruszą mniej więcej w tych samych cenach, co obecny model kosztował bez rabatów. A to by oznaczało, że w takiej wersji jaką ja bym chciał, czyli AWD, full opcja (no nie lubię wybrakowanych modeli), to nie załapie się na dopłaty i będzie kosztowała około 260k. Jak się weźmie uwagę dofinansowanie 27k, to różnica między przed i poliftowa wyniesie 90k. A tyle jest dla mnie nie warte dopłaty za te rzeczy, które nowa wersja będzie mieć poprawione i przy subiektywnie gorszym wyglądzie. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Pomoc w wyborze skrajnie różnych samochodów