Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Pomoc w wyborze skrajnie różnych samochodów
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="a320neo, post: 186211, member: 4248"] Teraz jeżdżę Polestarem 2 single motor long range i uwielbiam jego wbudowana nawigację od Google, jak dokładnie pokazuje ile% zostanie po przyjeździe i bardzo dobre planowanie ładowania. To jest samochód z wypożyczalni Hertz i dla kogoś, kto nie jeździł EV wcześniej i wziąłby ten samochód chociażby z ciekawości, może być to przyjemne doświadczenie. Przy odbiorze z ciekawości pytałem co klienci mówią o tym samochodzie i podobno tak z 90% jest bardzo pozytywnie zaskoczona po wynajmie. Ja sam mam dużo doświadczenia z EV, a mimo to jakoś tak przyjemniej się jedzie w trasę, kiedy samochód dobrze estymuje zasięg, poziom naładowania i planuje ładowania po drodze :) Takie coś mogłoby być standardem w każdym elektryku, a przynajmniej w każdym w wypożyczalni samochodów. Poza tym pierwsza styczność z Polestarem i wrażenia w sumie bardzo podobne do Volvo, co jest oczywiste. Czasem jak się zapomnę, to czuje jakbym jechał XC40, który kiedyś miałem do testowania na parę dni. Zużycie jest mniejsze niż się spodziewałem, bo wiele się mówi o tym jaki Polestar 2 jest prądożerny, ale z drugiej strony może to dlatego, że po Sycylii nie da się za szybko jeździć i warunki są teraz idealne. Nie za ciepło, nie za zimno. Około 20 stopni C średnio. Bardzo dobre wykończenie w środku, moim zdaniem. Szkoda, że w Polsce nie ma dealera i autoryzowanego serwisu, bo możnaby rozważyć samochód. A tak to nie rozważę, trudno :) Teraz jeszcze został dłuższy test Highlanda, który mam zaplanowany na połowę listopada i po nim zamawiam samochód. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Pomoc w wyborze skrajnie różnych samochodów