Pomoc w wycenie po wypadku

swierszczyk18

Zadomawiam się
Nie no chyba mi się nie chce babrać w ściąganie i naprawianie auta, żeby zarobić 10 000 zł :p Ale gdybym szukał używanego to brałbym jak nic.
No to masz Swoją wycenę - >190 000 zł ;)
Po naprawie pewnie raczej >220 tys. Może nawet 240 tyś, bo to w sumie nawet nie roczne auto, tylko bite (ale chociaż wiadomo jak).
Odezwij się - może ktoś się skusi.
Dobrze wiedzieć. Może się znajdzie jakiś kupiec może nawet tu lub wśród waszych znajomych i coś mi zaproponuje.
Co ważniejsze podczas pierwszego zdarzenia konstrukcja nie została naruszona, powiedzieli mi że to zwykła kolizja, nie wypadek.
Drugie trochę więcej, ale niedługo powinienem wiedzieć coś więcej.

Michal

Moderator
No i jechałem te 200km z prędkością 120-130kmh ( to nie niemcy no limit) tylko spalanie było o jakieś 25% większe, najprawdopodobniej przez zbita lampe i zderzak i robiło to opór powietrza.
Miałem kiedyś bardzo podobnie walniętą Kie Ceed lewym przodem i wtedy powyginały mi się m.in. mocowania nadkola w taki sposób, że trochę szorowały o oponę przy skrętach może u Ciebie też doszły jakieś szorowania kołami i stąd aż 25%. W sumie ciekawe!

swierszczyk18

Zadomawiam się
Jestem 100% przekonany że nie, sprawdzaliśmy 2 razy czy nic nie haczy, maksymalny skretewo prawo tez nie. Szkiełko reflektora się potłukło i łapie powietrze plus zderzak jest tam bardziej wklęsły niż wypukły. Spalanie zamiast ok 15 było 19.

Michal

Moderator
Spalanie zamiast ok 15 było 19.
15 przy 120-130 ?! No to chyba masz zawsze wiatr w plecy :D U mnie przy takich prędkościach to raczej 19 normalnie ;)
15 kWh/100km to miewam przy jeździe podmiejskimi max 90 kmh.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Handlarskim okiem… Lusterko, kierunkowskaz z kamerą, lampa, zderzak, błotnik do kupienia. Pod zderzakiem może coś wyjdzie jeszcze, może halogen i czujnik parkowania, pewnie jakieś spinki. Do tego malowanie 5-6 elementów (malowanie i cieniowanie) oraz przywózka i rejestracja. Samochód z Holandii wiec nie ma VATu i akcyzy. Daj znać później ile tak realnie chcesz za to auto. Wysłałem ci na priv adres e-mail, jak możesz prześlij mi zdjęcia nie tylko uszkodzenia, ale całego auta. Rozumiem że to taki standardowy LR?