popiskiwanie zawieszenia a gwarancja

Zorg

Nowy na Forum
Witam
w Y 2023 nam popiskiwanie na nierównościach drogi, jest słyszalne do ok 50 km/h, ale jak się jedzie wolno i mija ludzi a auto piszczy jak taczka to trochę słabe.
mam pytanko sądzicie ze można to zgłosić na gwarancje? bo nie chciał bym żeby mi policzyli 1400 za 2h oglądania auta :)
p.s
można z mapy google wysłać trasę do auta ? bo aplikacja tesli uparcie wybiera najszybsza, i jakoś nie mogę wyczaić opcji wyboru

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Mnie się wydaje. że to hamulce, coś tam obciera. Pojedź szybko i kilka razy gwałtownie zahamuj. Natomiast mnie na wolno pokonywanych nierównościach hałasują kołpaki od majfrendów. Olewam to.

StorumanEV3

Nowy na Forum
U mnie było piszczenie takie
Witam
w Y 2023 nam popiskiwanie na nierównościach drogi, jest słyszalne do ok 50 km/h, ale jak się jedzie wolno i mija ludzi a auto piszczy jak taczka to trochę słabe.
mam pytanko sądzicie ze można to zgłosić na gwarancje? bo nie chciał bym żeby mi policzyli 1400 za 2h oglądania auta :)
p.s
można z mapy google wysłać trasę do auta ? bo aplikacja tesli uparcie wybiera najszybsza, i jakoś nie mogę wyczaić opcji wyboru

U mnie było takie piszczenie, umówiłem serwis, wyregulowali osłonę, dźwięki ustały. Zrobione w ramach gwarancji, koszt 0zł, czas spędzony w serwisie ok 1.5h

Tak, można udostępnić trasę z Google maps - klikasz udostępnij i kierujesz do aplikacji Tesli. Natomiast Tesla i tak chyba jeszcze raz sobie przelicza trasę, więc czasem to nic nie daje.