Poprawione zawieszenie od 2023

Riki83

Zadomawiam się
Czy ktoś drążył temat zawieszenia? Mam z grudnia 2021. i ciekaw jestem czy mozna taką zawieche wymienic na tą "poprawioną". Czy to warte zachodu? Naprawde jest wiekszy komfort w nowszych Y?

inter

Pionier e-mobilności
Czy ktoś drążył temat zawieszenia? Mam z grudnia 2021. i ciekaw jestem czy mozna taką zawieche wymienic na tą "poprawioną". Czy to warte zachodu? Naprawde jest wiekszy komfort w nowszych Y?
To w Stanach, tam inaczej wygląda sprawa.

grregg

Fachowiec
To w Stanach, tam inaczej wygląda sprawa.
Jeździłem Y z pierwszej połowy 22 i teraz Y z sierpnia 23. Jakoś zauważalnej poprawy nie widzę. Mam nadzieję że za półtora roku poprawią ;)

Riki83

Zadomawiam się
Ciekawe czy tu dual motor na niekorzysc, czy jednak inne to zawieszenie. Ja się przesiadlem z super komfortowego DS7 plugin - na Y wlasnie grudzien 2021 używana.
I jestem bardzo zadowolony na korzysc Tesli - naprawde mając spore porownanie bo wczesniej bmw 5tka bardzo komforotowa z DCC zawieszeniem jak DS. No i Tesla to jest auto dla mnie. Ale..... no w glowie siedzi.... czy jesli moze byc lepiej - to czy warto wymienic... na Allegro sporo tego zawieszenia przeróżnego)

grregg

Fachowiec
A wiadomo kiedy lift bedzie? Czy nowy y?
Ja mam jeszcze leasing 1,5 roku, także liczę, że dotej pory wyjdzie jakiś lift i wprowadzą te ulepszenia co w 3 oraz zrobią coś z tym zawieszeniem. Lubię jeździć Y, ale nawet berlingo, które kosztowało połowę tesli ma lepsze zawieszenie. Nie piszę, tu o jeździe po jakiś szutrówkach czy innych dziurach, tylko po drogach asfaltowych przy prędkości chyba do 90-ciu. Powyżej tej prędkości już się robi komfortowo ;), tylko zasięg mocno maleje.

Pepek

Posiadacz elektryka
Ja mam jeszcze leasing 1,5 roku, także liczę, że dotej pory wyjdzie jakiś lift i wprowadzą te ulepszenia co w 3 oraz zrobią coś z tym zawieszeniem. Lubię jeździć Y, ale nawet berlingo, które kosztowało połowę tesli ma lepsze zawieszenie. Nie piszę, tu o jeździe po jakiś szutrówkach czy innych dziurach, tylko po drogach asfaltowych przy prędkości chyba do 90-ciu. Powyżej tej prędkości już się robi komfortowo ;), tylko zasięg mocno maleje.
No to ja mam inne wrażenia, na dziurach na gruntowej drodze pod domem jest słabo i tłumi gorzej, ale poza tym to nie narzekam nigdzie, troszkę twardziej niż miałem w Leonie, ale dalej wg mnie jest fajny komfort.

Riki83

Zadomawiam się
A cisnienie kół 19? ja mam 2,6 zeby bylo jednak bardziej komfortowo... ale caly czas na ekranie błąd ze za niskie. to co ja mam prawie do 3bar nabić? nie da sie tego jakos przestawic zeby błędem nie walilo?