Poprawione zawieszenie od 2023

Michal

Moderator
A cisnienie kół 19? ja mam 2,6 zeby bylo jednak bardziej komfortowo... ale caly czas na ekranie błąd ze za niskie. to co ja mam prawie do 3bar nabić? nie da sie tego jakos przestawic zeby błędem nie walilo?
Bez pasów też jest podobno bardziej komfortowo niektórym :ROFLMAO:

kristof46

Fachowiec
Producent zaleca 2,9, a jak ty wiesz lepiej to miej 2,6. Proszę tylko później nie narzekać, że opony w Tesli to jakaś padaka.
Niestety tak potem wygląda opiniowanie wielu rzeczy nie tylko Tesli i nie tylko aut. Ludzie używają jak chcą często właśnie niezgodnie z zaleceniami a potem narzekania.

Riki83

Zadomawiam się
dobra nie smiejcie sie.... w moim f10 poprzednim bmw... mniejsze cisnienie robilo roznice.... mialem dcc zawieszenie. dowalilem do 2,9 - bez zmian jazda. wciaz wóz drabiniasty :)

zibizz1

Pionier e-mobilności
Ja jeździłem cały czas z 2.3(zalecane na pusto) a powinno być 3.0(pełny załadunek) w innym aucie.
Jak po tym lecie zdjąłem to sie okazało ze w rowkach są bardzo spękane. 4 letnie opony.
Taki coś, zastanawiam się czy to jeszcze zakładać na wiosne

Attachments

• 1700663085041.png
    1700663085041.png
    480,9 KB · Liczba wyświetleń: 9

Vlad

Nowy na Forum
Ja jeździłem cały czas z 2.3(zalecane na pusto) a powinno być 3.0(pełny załadunek) w innym aucie.
Jak po tym lecie zdjąłem to sie okazało ze w rowkach są bardzo spękane. 4 letnie opony.
Taki coś, zastanawiam się czy to jeszcze zakładać na wiosne
2.3 na MY? jakie srednie zuzycie?