Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Porównanie Tesli Model Y i Volkswagen ID.4
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="KrzyCh, post: 226869, member: 2081"] Na szybko czytałem wątek i może dubluję, ale z różnic to dodałbym: - Tesla ma frunki/ trunki i to robi różnicę - przepaść w obsłudze nawi/media na korzyść Tesli - camp/dog mode bo masz psa (w id.4 nie było jak testowałem 2 lata temu, może już jest) - Ekosystem dodatków, gadżetów z Ali itp itd - ze względu na liczbę sprzedanych TMY jest tego masa - jak do żadnego innego samochodu - generalnie liczba sprzedanych TMY zwiększa szanse na długoletni serwis, zamienniki czy upgrade-y np. Baterii - Tesla daje otwarty dostęp do zakupu części. Również promuję self-service i udostępnia dokumentację techniczną bardziej niż VW. Z zalet id: - tesla jest o wiele bardziej “connected” i masz zalety jak wszystko działa, ale jak przestanie (z dowolnego powodu) to może być problem z teslą. Do id raczej dalej bym wsiadł nawet jakby wybuchły wszystkie datacenters VW. - wartość rezydualna Tesli jest nieprzewidywalna (nie tylko ze względu na odpały Elona) - jeśli dla Ciebie ważna jest wiedza dziś za ile odsprzedasz auto za 10 lat to… Za i przeciw: - Tesla ma inny model obsługi. I sam zakup to pikuś. Przeglądy, naprawy, akcje przywoławcze…. Jak lubisz sobie pogadać z panem Mietkiem Mechanikiem albo wpadasz na kawę do dealera 5 lat po zakupie auta to wybierz VW Mam Teslę i dlatego więcej zalet wpisałem przy Tesli, że je widzę. Nie widzę tych w VW bo go nie mam od 2 lat. Jakbyś chciał się przyjrzeć TMY po 2 latach i 30 kkm i coś dopytać to mieszkam we Wrocławiu [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Porównanie Tesli Model Y i Volkswagen ID.4