Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Porównanie zużycie energii lato/zima lub dystans np 20000 km. Tesla 3 RWD Highland z baterią LFP a Tesla 3 LR Highland
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE=".Kropek., post: 150939, member: 2302"] Pomijając drift mode za pomocą sexy button to RWD na większą frajdę bo pozwala choć trochę pójść bokiem (ruszanie na śliskim włączone), a przy AWD nie daje się 😅 Większa bateria to mniej cykli, AWD to większe zużycie więc jedynie gdzie ta różnice widać to trasa gdzie albo masz postój co 90 albo co 120 minut na ok 20 minut. Zrób sobie trasę w ABRP gdzie zobaczysz na trasie do np Austrii jaka jest różnica. Przy jeździe wokół komina, ładowaniu na AC (bez znaczenia moc) nic ci nie da większą bateria. Przy temp poniżej 5 rano czuć że nie ma odzysku energii przy LFP. Stopniowo wraca po 15 minutach jazdy. Przy NCM ten próg temperaturowy jest niżej i szybciej się grzeje ale to różnica nie rewolucyjna. Ja wybrałem LFP bo cena i spełniało moje wymagania. Degradacja po pasywacji przy pierwszych 2-3 latach jest niewielka i można przyjąć DO 2% na rok - bliżej 1% ale zależy od eksploatacji. Tesla S z 2 mln km przebiegu robi na 1 pakiecie powyżej 500k km zanim pojemność nie spadnie poniżej 80% - wymiany na gwarancji. Dużo tras. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Porównanie zużycie energii lato/zima lub dystans np 20000 km. Tesla 3 RWD Highland z baterią LFP a Tesla 3 LR Highland