potrzebna podpowiedź o greenway roaming

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Siemanko. Wybieram się w trasę Barlinek - Pfullendorf
Mój model tesla 3 2021 Q3 bateria 72/75kW E5CD

Chciałbym skorzystać z usługi greenway roaming i tym razem odpuścić sobie ładowanie na SuC. Abonament wykupiony energia MAX więc ceny fajne. Niestety mam duży problem z ustawieniem trasy. Siedziałem już dosyć długi czas na ABRP ale go nie ogarniam i też nie znalazłem odpowiedzi z jakimi stacjami wspólpracuje greenway. Nie wiem czy działa z Allegro, Ionity, wiem, że napewno działa z Schell recharge. Czu ktoś z Was korzystał z tej trasy?

Proszę o praktyczne wskazówki jak ogarnąć tą trasę.

Attachments

• Zrzut ekranu 2022-12-19 o 10.17.03-min-2.png
    Zrzut ekranu 2022-12-19 o 10.17.03-min-2.png
    1,5 MB · Liczba wyświetleń: 13

Cav

Pionier e-mobilności
Użyj aplikacji GW.
Tam widać stacje które są w roamingu.

Nieco bardziej kulawo, ale możesz też to zrobić na mapie na ich stronie.

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Właśnie to próbowałem ogarnąć ale ta ich mapa raz wyświetla stacje a raz nie więc nie da się tego logicznie zaplanować🤷🏻‍♂️

nabrU

Moderator
Mam wrażenie, że @Zarek1988 chce ustawić preferencyjne ładowarki w ABRP aby te były brane pod uwagę przy planowaniu powyższej trasy. Do tego potrzeba mu nazw operatorów (aby to ustawić w ABRP) czego niestety apka Greenway nie pokazuje.

Trzebaby zerkać na apkę GW i mniej więcej patrzeć co tam pokazuje po tej trasie i potem np. zerknąć na Plugshare aby dowiedzieć się co to za operator, aby to z kolei ustawić w ABRP. Trochę kombinowania, ale wykonalne.

Swoją drogą trochę nieciekawie, że GW nie podaje wprost z kim współpracuje za granicą.

Cav

Pionier e-mobilności
Swoją drogą trochę nieciekawie, że GW nie podaje wprost z kim współpracuje za granicą.
A jesteś pewien że to jest aż tak jednoznaczne?
Bo miałem wrażenie, że nie wszystkie stacje każdej sieci są w roamingu GW (w sensie że jedne tej samej sieci były, a inne nie).

krzyss

Pionier e-mobilności
Mysle ze nie da sie zaplanowac trasy tylko w oparciu o roaming GW.
Dodatkowo czesto potrafi nie zadzialac mimo informacji ze powinien.

Uzywaj do planowania jak juz mapy GW.
Awaryjnie zostaje Ci SuC.