Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
HYUNDAI
Hyundai Kona EV Forum • Hyundai Kona Electric
Pozdrawiam z Wrocławia i okolic ;)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="kefiras, post: 212671, member: 4592"] Witam, od wtorku jestem szczęśliwym posiadaczem Hyundai Kona EV. Na pokładzie większa bateria 65kWh oraz wersja wyposażenia smart + pompa ciepła. Auto zakupione w Germaz w leasingu 100% za 140 brutto, dealer dorzucił opony zimowe. Przesiadka z Volvo v60 2012 i Volvo XC90 2007 więc to jak lot w kosmos. Już od dłuższego czasu zbierałem się do zakupu, ale ceny były zaporowe. W sumie kierowałem się w stronę najmu bo Hyundai miał dobre oferty na dotację, ale jak zobaczyłem cenę tego auta i jakie on ma fajne wyposażenie w niskiej wersji Smart to zmieniłem zdanie na zakup w leasingu. Wybrałem Hyundaia bo podobają mi się multimedia i zakładałem, że Koreańczycy zrobią to dobrze - dwa ekrany 12" cali robią robote, ekran jest responsywny i ładnie skrojony również pod względem kolorów. Rekuperacja, i-pedal i tempomat aktywny to świetny zestaw na jazdę we Wrocławiu i okolicy (mieszkam we wsi pod miastem). Możliwość grzania/klimy odpalanej z apki dla mnie bezcenna. W zeszłym roku założone PV 6kW, więc naturalne było zakupienie elektryka. Póki co ładuje się z załączonej cegły 12A i spokojnie wystarcza, również w biurze na parkingu podziemnym firma oferuje możliwość podłączenia się do gniazdka. Póki co jedyny mały minus to moc ładowarki DC (100kW) - mi udało się rozbujać ją w porywach do 60kW którejś nocy na ładowarce pod salonem Hyundai w Długołęce. Tak czy siak jest to samochód miejski i 95% tras jest robionych wokół komina do 60km dziennie. Wojtek [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
HYUNDAI
Hyundai Kona EV Forum • Hyundai Kona Electric
Pozdrawiam z Wrocławia i okolic ;)