Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Prędkość ładowania - czy zwolniło??
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Zarek1988, post: 29677, member: 337"] Rozumiem. Tylko dlaczego prędzej było ładowanie Ok 45/50 na 50kW a teraz taki spadek? Zakładając że większość w pl ładowarek jest 50kW to naprawdę jest wielka dupa z prędkością ładowania. Jeżeli mam możliwość ładowania tylko z połową mocy to w dupie mam „oszczędności” na prądzie (choć już jest tak drogo że…) nikt mi nie zwróci za czas na ładowarkach. Jeśli jadę na greenway, czy ev+ 50kW ccs i ładowanie do 90% trwa dwie godziny to chyba przesiądę się na spaliniaka ponownie. Prosta kalkulacja. Czy paliwo kosztuje 4 czy 7zl/L to tankuje cały zbiornik Max 5 minut. Natomiast gdy ładuje Tesle na ccs 50kW żeby zrobić trasę, tracę na to Ok 1,5/2 godziny Straciłem dzisiaj łącznie mniej więcej na „ładowaniu na szybkiej ładowarce” a najlepsze - jakiś niemiecki trep podłączył vito do ccs i nie włączył ładowania. Blokował ccs przez 1,5h na kauflandzie w Szczecinie i oczywiście nie zameldował się na PS🤦🏻♂️ [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Prędkość ładowania - czy zwolniło??