Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Prędkość ładowania - czy zwolniło??
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="cooler, post: 29912, member: 274"] [USER=337]@Zarek1988[/USER] Rozumiem Twoje rozgoryczenie bo widzę że nie do końca twój profil wykorzystania samochodu spasował się do rzeczywistości posiadania samochodu elektrycznego (uwierzyłeś w bajki). W Polsce przy obecnej infrastrukturze jazda elektrykiem nie jest tak bezproblemowa jak spalinowym i dalsza trasa wymaga planowania i czasu. Jeżeli kupiłeś bo chciałeś oszczędzić pieniądze i czas to rzeczywiście nawet Teslą się za bardzo nie da. Ja przed zakupem oceniłem potencjalny rzeczywisty zasięg (chwała ABRP za uświadomienie, a zwłaszcza za możliwość ustawienia prędkości) oraz miejsca gdzie jeżdżę najczęściej i mi wyszło że dam rady na ładowaniu z domu 95% tras dojechać bez postoju, a na miejscu mam dostępne 3 fazy więc w ciągu max 5-6h mogę wracać. Obejrzałem jednak na wszelki wypadek infrastrukturę publiczną (gdy coś pójdzie źle) i dopiero wtedy stwierdziłem że będę pionierem. [B]Bycie pionierem w każdej dziedzinie oznacza dwie rzeczy: kłopoty i satysfakcję z ich pokonywania[/B]. Przy czym ja od razu zapionierzyłem bo po miesiącu posiadania pojechałem na wyprawę w nieznane (dosłownie, nigdy nie byłem w Rumunii, Bułgarii, Turcji czy Serbii) i było trochę trudniej, ale jakże satysfakcjonująco że 5000 km kosztowało mnie około 250PLN (z czego 60PLN zamrożone na koncie rumuńskiego eCharge). Jak nie miałem gdzie podładować to poprosiłem obcego gościa w hotelu żeby mi spuścił kabel przez okno i... się zaprzyjaźniliśmy, byliśmy nawet razem na kolacji z całymi rodzinami :) Ja widzę mnóstwo pozytywów, ale jako koń roboczy handlowca - byłbym daleki od doradzania elektryka na dziś. Ale jako hobby oraz możliwość poznania ciekawych ludzi np w serwisie Tesli gdzie bywam już co parę tygodni - czemu nie:) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Prędkość ładowania - czy zwolniło??