Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Prędkość ładowania - czy zwolniło??
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Zarek1988, post: 30005, member: 337"] Drodzy koledzy. Dziękuję za merytoryczne (lub nie) wypowiedzi. Ja nie kupiłem tesli żeby jeździć jako handlowiec. Auto wybrane już dawno do mojego profilu jazdy jak najbardziej właściwe. Zirytował mnie jednak wczoraj istotny problem z ładowaniem a w zasadzie jego prędkością. Nie chodzi mi o kasę (Bronek) tylko o czas. Jakbys miał tankować spalinówkę łyżeczką do mieszania herbaty to by Cię szlag trafił w końcu. Tesla obiecuje wysokie prędkości na SuC. Po kupnie przez dwa miesiące ślęczałem na SuC po 40/50 min żeby się naładować według podpowiedzi z nawigacji. Jak mam trasę 1000km to już się robi lipa. Tym bardziej jak włączasz YouTube i widzisz że inni użytkownicy ładują się dużo szybciej… a serwis Tesli mówi Ci, że tak jest i wszystko Ok. Co do Wallboxa. Apka sama ustawia ile amper będzie sie ładować samochód. Wybieram np 16 a ona przestawia na 7. Wiec domyślam się że sama oblicza ile czasu zajmie jej naładowanie i się w tym czasie zmieści. Jak nie to cis jest nie tak. Dzisiaj podłączyłem przy 46%. Właśnie zaczął ładować. Zobaczymy rano. Mam nadzieje że wczoraj to był jednorazowy wybryk🙃 Kwestia ładowarek. Wy tłumaczycie że tesla chroni baterie poprzez podgrzewanie itp. Ja jako użytkownik oczekuję jak najszybszego naładowania w trasie. W domu obojętne. Ale trasa jest od jazdy a nie od stania. Z dostępnych 50kW jeżeli mam połowę to trochę kiepsko. Rozumiem jakby podgrzanie zajęło np 5 minut i miałbym info że tyle to zajmie a później wyciska Max z ładowarki. To byłoby super. Ale moje perypetie z SuC i ccs 50 pokazują że różowo nie jest szczególnie zimą. Ostatnia kwestia. Weźcie pod uwagę ile prądu auto zużywa w trasie na podgrzanie baterii. To tak jakby samochód spalinowy przed dojazdem do stacji np zrzucał paliwo😂 O tym nie doczytałem nigdzie przed zakupem. Nie wiem cxy jest info na stronie tesli. Niemniej jednak za ten prąd ja jako użytkownik muszę płacić. Na SuC powinien podgrzać baterie po podpieciu wtyczki. Wtedy podgrzałby do wymaganej temp i prędkości ładowania byłyby idealne. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Prędkość ładowania - czy zwolniło??