Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Prędkość ładowania - czy zwolniło??
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Zarek1988, post: 30220, member: 337"] Temat widzę robi się ciekawy. Wiele osób się wypowiada ale nikt z problemem podobnym do mojego. Czy to znaczy, że tylko ja mam z tym problem?? [USER=58]@newbe[/USER] nie bardzo mnie przekonuje mnie to że pompa i silniki biorą 9kw z ładowarki. Pompa chodzi gdy chodzi ogrzewanie a silniki gdy auto jest w ruchu a nie na postoju - czy dobrze rozumiem? Jeśli wyłącze wszystkie odbiorniki to powinna prędkość ładowania pójść w górę, tak? A nie idzie. A jeśli ma mieć temperaturę Ok 58 stopni to po podłączeniu do ccs powinno baterie podgrzać i prędkość powinna wzrosnąć. U mnie się tak nie dzieje. I mówię tu o przypadku ccs 50kW gdy przyjeżdżam z prawie pustą baterią. Startuje z 36-38kw i po 3 minutach spada o 10kW Poświęcę się następnym razem i postaram się nagrać filmik może jakiś poklatkowy żebyście widzieli jak to wyglada. I na koniec. Jeśli jest problem to trzeba go rozwiązać lub o nim mówić a nie za wszelka cenę go usprawiedliwiać (to do wszystkich) Bo tak potencjalni zainteresowani Teslą będą myśleć, że jadąc na ccs 50kW dostaną fizycznie 45-50kW i w krótkim czasie się naladują. Ochrona baterii z punktu widzenia tesli mnie jako klienta i użytkownika nie interesuje bo kupuje nowe auto i mam na to gwarancje. Wiec powinienem dostać auto które ładuje się szybko a ładuje się dużo za wolno (czytaj - z połową prędkości) Wejdźcie na stronę tesli i zobaczcie sobie przykładowa mapę ładowania i zaplanujcie podróż przez nią. Czy ktoś się chociaż zbliżył do tych wyników?? W załącznikach pokazałem trasę jaką ja robię i tracę ponad dwie godziny na ladowarkach. Zobaczcie co mówi tesla [URL unfurl="true"]https://www.tesla.com/pl_PL/trips#/?v=M3_2020_LongRange&o=Barlinek,%20Polska_Barlinek%20myśliborski%20Zachodniopomorskie@52.99444,15.21918&s=&d=88630%20Pfullendorf,%20Niemcy_Pfullendorf%20SIG%20TÜ@47.925227,9.2486506[/URL] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Prędkość ładowania - czy zwolniło??