Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
MG
MG4 Forum • MG MG4 Electric
Premiera MG4?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="nabrU, post: 135123, member: 919"] Panowie, nie wszystko z wynajmem jest czarno-białe i bywa różnie. Moje 3 poprzednie samochody w tym 1 EV były w jego angielskiej wersji czyli PCH (czyli wynajem dla osoby prywatnej) i złego słowa nie powiem o tej formie 'posiadania' samochodu bo ma ona również plusy. Inna sprawa, że warunki wynajmu raz są lepsze na jeden samochód, a raz lepsze na inny, więc jak ktoś ma konkretny samochód na myśli, a nie patrzy co jest w danym momencie 'w dealu' może to rzeczywiście nie być najlepsze rozwiązanie Przykłąd z życia. Seat Mii EV mojej żony jest również w tej formie wzięty. Wzięty w sierpniu 2021 za 193 funty miesięcznie bez wpłaty własnej na 2 lata z limitem przebiegu 10 tyś. mil na rok, potem przedłużony o kolejny rok na tych samych warunkach. Samochód cennikowo w 2021 kosztował coś koło 20 tyś. funtów. Koszt wynajmu za 3 lata to będzie więc ok. 6950 funtów. Kupno (nawet za gotówkę) kompletnie by się nie kalkulowało bo samochody te z tego rocznika chodzą po ok 11 tyś. funtów teraz (a co będzie jeszcze na koniec wynajmu w sierpniu 24 tego nie wiem, raczej jeszcze potanieją). Kupno w kredycie byłoby jeszcze większą stratą. Nie wspominając o procesie sprzedaży i 'tyre kickerach', którzy mają do powiedzenia najwięcej o cenie i szukają dziruy w całym podczas oględzin ;) [ATTACH type="full" alt="1704386334113.png"]15374[/ATTACH] Co do kosztów uszkodzeń to np. VWFS u nas ma taką broszurkę i z mojego doświadczenia nie mogę im nic zarzucić podczas odbioru. Za zwrot ID.3 z niewielkim przytarciem 1 alufelgi plus przycierką rogu tylnego zderzaka (zdarty lakier i primer) nie zapłaciłem nic z oszacowanych 170 funtów👍(co prawda dlatego, że złożyłem zażalenie bo jedno zadrapanie felgi było 'w normie' oraz pobrali kasę z konta za ww. uszkodzenia bez wcześniejszego uprzedzenia i dostarczenia mi faktur - dzięki zażaleniu zwrócono mi kasę za uszkodzenia i w ramach gestu dobrej woli umorzono również część kosztów za nadprzebieg). [URL unfurl="true"]https://customer.vwfs.co.uk/content/dam/bluelabel/valid/www-vwfs-co-uk/documents/VWFS_11454013_Damage_Guides_2021_VW_RCH.pdf[/URL] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
MG
MG4 Forum • MG MG4 Electric
Premiera MG4?