Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla – aktualizacje, referrale i inne
Premium Connectivity przygód trylogia
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="danielm, post: 26904, member: 12"] Posiadam Tesla model 3 SR+ 2019 rocznik który odebrany był we Wiedniu, przypisany w systemie do Austrii. Wkurzało mnie to strasznie bo wszelkie maile przychodziły w języku niemieckim którego nie znam i na który mam alergię, więc przez prawie 2 lata walczyłem z Teslą żeby przepisali mi auto do Polski w systemie i stało się to w czerwcu 2021 kiedy już straciłem wszelką nadzieję dostałem maila że usunięto mi auto z systemu a 10minut później że dodano auto z systemu. No i od tego czasu ceny mam w złotówki ale... dostaje smsy po holendersku i nie mogę kupić premium connectivity bo w Polsce nie można go kupić. No i niedawno usłyszałem plotkę że można wymienić w aucie kartę sim i wtedy będzie się miało własne premium connectivity, za własne pieniądze, nieograniczone itp. Postanowiłem więc spytać o to mailowo serwis Tesli w Warszawie. Tylko proszę mądrzejszych ode mnie o wyjaśnienie mi co mi odpisali bo nie bardzo zrozumiałem:) ja: Witam, ponownie z dziwnym tematem. Moje auto zostało odebrane w 2019 z Austrii a w czerwcu 2021 przepisane w systemie z austrii do polski i od tego czasu nie mam możliwości kupna premium connectivity. Krąży plotka że problem można obejść wymieniając karte sim na własną, i że taką usługę można nawet zrobić i was w serwisie i że wtedy auto będzie miało stałe premium connectivity przez własną kartę sim, będą działać mapy satelitarne, informacje o ruchu a nawet od najnowszej aktualizacji systemu zdalny podgląd monitoringu systemu. To prawda czy plotka? Jeśli tak to ile taka usługa kosztuje? odpowiedź Tesli: Tak, większość z tych funkcji jest dostępna po wymianie karty. Proszę o podanie numeru VIN w celu weryfikacji kosztów. ja: VIN 5YJ3E......, które funkcje będą działać po wymianie karty na swoją a które nie? pytanie dodatkowe: czy aktualizacje oprogramowania nadal będą tylko po wifi? czy pójdą dzięki temu po LTE? no i utrudnienie: mam wymieniony FSD na 3.0. plotka głosi że w nim nie ma slotu na karte SIM odpowiedź Tesli: Funkcje które będą dostępne to mapy satelitarne, surfowanie po internecie, oraz możliwość korzystania z funkcji kino. Aktualizacje są dostępne tylko przez siec WiFi. Model 3 nie jest wyposażony w kartę Sim. ja: Czyli rozumiem że nie ma możliwości wymiany karty sim w modelu 3? czy można jakoś podmienić eSim? I co w przypadku wymiany by nie działało? Auto widzi że ma premium? W aktualizacji dodano opcję zdalnego podglądu która bez premium nie działa odpowiedź Tesli: Niestety nie ma możliwości wymiany karty eSim. Opcja ta działa tylko i wyłącznie przy wykupionym pakiecie premium. aktualizacja 7 stycznia: 29 grudnia dodzwoniłem się na infolinie Tesli że nie mogę kupic premium a bardzo bym chciał. Pan stwierdził że pewnie bedzie trzeba przepisać auto do innego kraju ale się dowie i da znać. no i przez tydzień była cisza. Wczoraj nagle zadzwonił i się pyta czy już mam premium. Nie bardzo wiedziałem co mu odpowiedzieć bo skąd miałbym mieć. odpowiedział że ze względu na to że w Polsce nie moge premium kupić to ... mi je włączą :) No ale wczoraj jeszcze nie było, zresetowałem auto i nadal nic. A wieczorem zaglądam do apki a tam nagle możliwość zdalnego podgladu samochodu. Dzisiaj wsiadam do auta i mam premium :) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla – aktualizacje, referrale i inne
Premium Connectivity przygód trylogia