minął miesiąc i jak na razie bez problemów. Gdy się coś zmieni to dam znać.Prośba go kolegów co im porty USB wymienili, aby dawali znać czy problem zniknął po wymianie.
Problemy z rozłączaniem USB są nie tylko w PL i jakoś nie chce mi się wierzyć że za każdym razem to uszkodzenie mechaniczne przewodu czy zimny lut.
Dzięki. Trochę daleko że śląska by było ;-). Szukam dalejGdańsk -> https://kia.jdkulej.pl
Czyli jednak trzeba rozpoczynać procedurę w ASO. Chciałem tego uniknąć bo jakoś nie wierzę że ASO zdejmie i założy deskę nić nie łamiąc a deska nie będzie później wydawała dziwnych dźwięków.
Koledzy po wymianie proszę jeszcze podeślijcie w których ASO robiliście tą naprawę.
Lubin też daleko, a chętnie bym oddał do ASO co już to robiło.Ja bym to na Twoim miejscu załatwił razem z jakąś akcją przywoławczą by pięć razy nie jeździć![]()
Oj tam niektórzy byli w Hiszpanii z tego forum z Niro ev to i Ty dasz radę nad polskie morze.... taki żartDzięki. Trochę daleko że śląska by było ;-). Szukam dalej
Są różne teorie że kia zaoszczędziła I w naszych wersjach jest modem LTE bez wifi a w niższych tylko wifi stąd tak są działa bezprzewodowo niestety nie mam potwierdzenia tego w dokumentacji sprzętu. Gdyby tak było to lipa z aa bezprzewodowym.Lubin też daleko, a chętnie bym oddał do ASO co już to robiło.
Może jest szansa że z powodu powszechności tej usterki uruchomią AA bezprzewodowy. Były takie przecieki że w EV6 ma się pojawić w ramach aktualizacji softu. Zobaczymy w grudniu
tak samo było u mnie ale w serwisie od razu wiedzieli o co chodzi, spróbowali tylko czy nie da się wyprostować bez nowej części a potem zamówili i po 2 dniach był nowy kabel.U mnie ostatnio pół dnia rozbierali auto i dałem sugestię że może by sprawdzić przy okazji ten port ale mnie olali bo to na pewno powiązane z usterką z którą przyjechałem. Zamówili moduł w Korei, za miesiąc rozbiorą ponownie, wymienią, złożą i zapewne się zdziwią że jednak trzeba port jeszcze sprawdzić.
A port oczywiście cały czas działa losowo, jednego dnia przez 300km ani razu się nie rozłaczy po czym następnego dnia rozłącza po 5 minutach.
Wrocław, nie zauważyłem że mają dwaLubin też daleko, a chętnie bym oddał do ASO co już to robiło.
Może jest szansa że z powodu powszechności tej usterki uruchomią AA bezprzewodowy. Były takie przecieki że w EV6 ma się pojawić w ramach aktualizacji softu. Zobaczymy w grudniu