Problem z android auto - komunikat "Telefon nie odpowiada".

less

Zadomawiam się
Prośba go kolegów co im porty USB wymienili, aby dawali znać czy problem zniknął po wymianie.
Problemy z rozłączaniem USB są nie tylko w PL i jakoś nie chce mi się wierzyć że za każdym razem to uszkodzenie mechaniczne przewodu czy zimny lut.

pbr

Zadomawiam się
Prośba go kolegów co im porty USB wymienili, aby dawali znać czy problem zniknął po wymianie.
Problemy z rozłączaniem USB są nie tylko w PL i jakoś nie chce mi się wierzyć że za każdym razem to uszkodzenie mechaniczne przewodu czy zimny lut.
minął miesiąc i jak na razie bez problemów. Gdy się coś zmieni to dam znać.

deniro

Nowy na Forum
dodam dla formalności, u mnie po wymianie żadnych problemów z usb, AA działa, muzyka z pendrive też, usb był wymieniony w marcu.

less

Zadomawiam się
Czyli jednak trzeba rozpoczynać procedurę w ASO. Chciałem tego uniknąć bo jakoś nie wierzę że ASO zdejmie i założy deskę nić nie łamiąc a deska nie będzie później wydawała dziwnych dźwięków.
Koledzy po wymianie proszę jeszcze podeślijcie w których ASO robiliście tą naprawę.

pbr

Zadomawiam się
Czyli jednak trzeba rozpoczynać procedurę w ASO. Chciałem tego uniknąć bo jakoś nie wierzę że ASO zdejmie i założy deskę nić nie łamiąc a deska nie będzie później wydawała dziwnych dźwięków.
Koledzy po wymianie proszę jeszcze podeślijcie w których ASO robiliście tą naprawę.

Ja bym to na Twoim miejscu załatwił razem z jakąś akcją przywoławczą by pięć razy nie jeździć :)

less

Zadomawiam się
Ja bym to na Twoim miejscu załatwił razem z jakąś akcją przywoławczą by pięć razy nie jeździć :)
Lubin też daleko, a chętnie bym oddał do ASO co już to robiło.
Może jest szansa że z powodu powszechności tej usterki uruchomią AA bezprzewodowy. Były takie przecieki że w EV6 ma się pojawić w ramach aktualizacji softu. Zobaczymy w grudniu

deniro

Nowy na Forum
Dzięki. Trochę daleko że śląska by było ;-). Szukam dalej
Oj tam niektórzy byli w Hiszpanii z tego forum z Niro ev to i Ty dasz radę nad polskie morze.... taki żart ;)
Uszkodzony port USB to może być poważny problem no przy aktualizacji softu.

Nie zwlekalbym z tym bo to na 3 letniej gwarancji jest, a karzą czekać nawet 3 miesiące za częściami :D

deniro

Nowy na Forum
Może jest szansa że z powodu powszechności tej usterki uruchomią AA bezprzewodowy. Były takie przecieki że w EV6 ma się pojawić w ramach aktualizacji softu. Zobaczymy w grudniu
Są różne teorie że kia zaoszczędziła I w naszych wersjach jest modem LTE bez wifi a w niższych tylko wifi stąd tak są działa bezprzewodowo niestety nie mam potwierdzenia tego w dokumentacji sprzętu. Gdyby tak było to lipa z aa bezprzewodowym.

Pomijam tu wszelkie dongle wifi USB które tylko do kosza się nadają.

kiki111

Zadomawiam się
U mnie ostatnio pół dnia rozbierali auto i dałem sugestię że może by sprawdzić przy okazji ten port ale mnie olali bo to na pewno powiązane z usterką z którą przyjechałem. Zamówili moduł w Korei, za miesiąc rozbiorą ponownie, wymienią, złożą i zapewne się zdziwią że jednak trzeba port jeszcze sprawdzić.
A port oczywiście cały czas działa losowo, jednego dnia przez 300km ani razu się nie rozłaczy po czym następnego dnia rozłącza po 5 minutach.

pbr

Zadomawiam się
U mnie ostatnio pół dnia rozbierali auto i dałem sugestię że może by sprawdzić przy okazji ten port ale mnie olali bo to na pewno powiązane z usterką z którą przyjechałem. Zamówili moduł w Korei, za miesiąc rozbiorą ponownie, wymienią, złożą i zapewne się zdziwią że jednak trzeba port jeszcze sprawdzić.
A port oczywiście cały czas działa losowo, jednego dnia przez 300km ani razu się nie rozłaczy po czym następnego dnia rozłącza po 5 minutach.
tak samo było u mnie ale w serwisie od razu wiedzieli o co chodzi, spróbowali tylko czy nie da się wyprostować bez nowej części a potem zamówili i po 2 dniach był nowy kabel.

pbr

Zadomawiam się
Wrocław, nie zauważyłem że mają dwa

Octavo

Zadomawiam się
Dziś odebrałem auto z wymienionym portem USB z Kia Toruń.
Potem trasa dwie godziny i wszystko działało bez rozłączania, co przed wymianą nie było możliwe.