Problem z otwieraniem drzwi

Dawid1991

Zadomawiam się
Chciałem się zapytać czy też tak macie, że drzwi pasażera otwierają się dopiero po kilkukrotnym naciśnięciu przycisku? Wszystkie inne otwierają się po jednokrotnym naciśnięciu, tylko od stronny pasażera. Czy to ustawienia jakieś, czy coś innego?

mALEK

Pionier e-mobilności
nie zauwazylem :unsure: na pewno "klodka" jest za blisko "kolka", i czesto gesto , szczgolnie z tylu w nocy, zdarzy mi sie zamknac, a nie otworzyc, ale ogolnie zadnych innych problemow nie zauwazylem

Dawid1991

Zadomawiam się
No to jest trochę irytujące, jak naciskasz kilka razy i drzwi się nie otwierają. A kółeczko reaguje. Ale tylko od strony pasażera. Dziwna sprawa🫤

PeBruY

Zadomawiam się
Też mam ten problem i to chyba we wszystkich drzwiach (a na pewno u kierowcy). Np. przy pierwszym naciśnięciu rozłoży lusterka, przy drugim zamiga światłami, a dopiero przy trzecim otworzy drzwi. I też nie zawsze działa to tak samo. Używam prawie wyłącznie PAAK i wydaje mi się, że z normalnym kluczem nie ma tego problemu.

vwir

Pionier e-mobilności
Gdy zdarzy mi się że szybko podejdę do auta i PAAK jeszcze nie „widzi” telefonu to wtedy nie świeci się przycisk i nie reaguje na naciskanie. Ale gdy już świeci to działa w 100% przypadków.

wemar

Fachowiec
Żona czasem narzeka, że przycisk nie działa (nawet gdy auto już uruchomione). Na początku zwalałem to na blokadę drzwi, ale nie było sygnalizacji, że jest włączona. Problem pojawia się sporadycznie i chyba dłuższe przyciśnięcie "kółeczka" pomaga.

vwir

Pionier e-mobilności
Za to co mnie drażni - otwarcie bagażnika nie odryglowuje drzwi. W efekcie gdy podejdę do bagażnika i pakuję zakupy a w tym czasie żona albo dzieci chcą wsiąść do auta to nie mogą otworzyć drzwi. Dopiero gdy ja otworzę swoje drzwi to oni mogą otworzyć swoje. Nie jestem przyzwyczajony do takiego zachowania auta - w leafie gdy pakuję rzeczy do bagażnika to mogą już wsiadać, drzwi są odryglowane.

wemar

Fachowiec
Używam prawie wyłącznie PAAK ...
Używałem PAAK przez niecałe 3 tygodnie. Często auto potrzebowało kilku sekund na dogadanie się z telefonem. Nie wnikam, czy problem jest po stronie auta, czy telefonu, ale stanie przy aucie i czekanie aż się łaskawie dogadają, jest trudne do zaakceptowania.

Jeśli już mowa o działaniu "otwierania", to nie rozumiem, czemu lusterka rozkładają się przy dowolnej aktywności. Otwierasz bagażnik, rozkładają się lusterka, otwierasz tylne drzwi, rozkładają się lusterka. Tylko po co?
Otwarcie drzwi kierowcy, z tym powinna być powiązana funkcja rozkładania lusterek, choć poszedłbym nawet dalej, że rozkładają się dopiero po uruchomieniu systemu.