Prośba o opinie o Tesla s90

Jantar

Nowy na Forum
Cześć. Jestem w trakcie zakupu Tesli s90 z holenderskiego autohandlu. Martwi mnie fakt iż auto jest offline , pojazd stoi u nich od stycznia. Jest szansa zweryfikować to auto po winie? Dzwoniłem do Tesla Polska ale nie chcą mi udzielić żadnych informacji. Vin pojazdu to 5yjsa7e26gf136962

Attachments

• IMG_1653.jpeg
    IMG_1653.jpeg
    205,1 KB · Liczba wyświetleń: 41

Michal

Pionier e-mobilności
Z tego co widzę podobne VINy zdarzały się w NO, DE i CH. Rocznik 2016.
Bez działającego netu ja bym nie kupił, bo to może sugerować auto z kradzieży albo szkody całkowitej, które ktoś próbuje ukrywać przed Teslą, żeby nie znaleźli i nie zablokowali.
Jeśli sprzedający nie doprowadzi tego do porządku w serwisie, to ja bym sobie takie darował.

Za ile masz je do wzięcia? Patrzyłeś na mojej stronce ze stopki - może jest coś ciekawego od Tesla? Od nich zawsze dostajesz dodatkowy rok / 20 000 km gwarancji.

Attachments

• tesla.jpg
    tesla.jpg
    243 KB · Liczba wyświetleń: 28

Jantar

Nowy na Forum
Auto jest od znajomego mi autohandlu, 400 różnych aut na placu w tym 30 samych tesli. Raczej mało wiedza o pojazdach . Cena 26tys euro brutto.

Jantar

Nowy na Forum
Nie, obejrzałem tylko zewnętrznie i przejechałem się po placu. Poza zbitym LCD przy kierownicy wad auto nie posiada. Podejrzewam ze może Tesla zdalnie wyłączyła serwisy i w tym internet…

Michal

Pionier e-mobilności
Jeśli nie miała powodu, to nie powinna tak robić. Nigdy nie słyszałem, żeby wyłączali. Naprawdę podjedzie z nim do serwisu i niech naprawia odpłatnie. Przy okazji okaże się co to za auto.

Jantar

Nowy na Forum
Zakup pojazdu z tego typu miejsc wyglada nieco inaczej niż przy zakupie od prywatnej osoby. Kupuje się na własne ryzyko, nikt niczego nie naprawi , po samym numerze vin nie da się nic zweryfikować?

Michal

Pionier e-mobilności
Masz gdzieś blisko serwis Tesli? Jeśli tak to podjedź z tym VINem i zapytaj na gębę, to może Ci coś powiedzą choć nie powinni, bo to nie twoje auto :p

Jantar

Nowy na Forum
Z winem masz absolutna racje 😉. Z połączeniem przez przez wifi będzie o tyle problem że obecnie mam 1500km do auta 😉, decyzje muszę podjąć zdalnie, bardzo kusi mnie cena pojazdu ale jednak sporo kasy jak ma stać i nie jeździć .

Michal

Pionier e-mobilności
Przez telefon nie powiedzą, bo pewnie rozmowa jest nagrywana. Może na gębę coś powiedzą więcej.
Ja Cie nie zmuszam, tylko podpowiadam, co sam bym zrobił.

luki

Posiadacz elektryka
Z winem masz absolutna racje 😉. Z połączeniem przez przez wifi będzie o tyle problem że obecnie mam 1500km do auta 😉, decyzje muszę podjąć zdalnie, bardzo kusi mnie cena pojazdu ale jednak sporo kasy jak ma stać i nie jeździć .
Ale oni nie muszą o tym wiedzieć, że nie przyjedziesz. A zapytać o możliwość połączenia możesz, zobaczysz reakcję, czy się zgodzą, czy będą ściemniać