Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Prośba o podzielenie się wiedzą, doświadczeniem - ZAKUP Y
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="KrzyCh, post: 140277, member: 2081"] Cześć Ad. 3 Skorzystaj z usług jakiegoś brokera, najlepiej takiego co wie co to EV. Ja skorzystałem z Beniamina polecanego na kanale „Na prąd po Polsce” (zobacz opis do wideo poniżej) i jestem zadowolony, ale z innych i też było ok. Ad 7 Na hak. Jak możesz to zamów Y-ka od razu z hakiem. Podobno teraz Y-ki wszystkie wyjeżdżają z fabryki przystosowane do haka, ale ja tam wolę jak fabryka robi. Odkąd porysowałem sobie lakier to nie montuję w samochodach bagażnika dachowego jak nie muszę. Poza tym to niezły żagiel i przy EV tym bardziej zmniejsza zasięg. [MEDIA=youtube]xG68LW3tG_E[/MEDIA] Ad 9 To jest dzielenie włosa na czworo. Y Long Range to nie dotyczy bo tam jest aku NMC i jakoś nikt się nie spala kto go produkuje. Dyskusja dotyczy baterii LFP montowanych w Y tylnonapędowym. Przed zakupem albo i po, warto poczytać trochę o bateriach by wiedzieć jak o nie dbać i na codzień używać, by niepotrzebnie ich nie degradować. Jest kilka prostych zasad żyć z EV (np. Jak ładować), a to kto je produkuje ma takie znaczenie jak wpływ księżyca na pływy oceaniczne. Wpływ ma, ale raczej go nie zatrzymasz. Wprawdzie Zachar to nie autorytet EV, ale tu bardzo przystępnie wyjaśnia to co trzeba wiedzieć o bateriach. Filmik nie najnowszy, ale: [MEDIA=youtube]Bj1I2-1uQJM[/MEDIA] Ad 10 Przewidywanie wartości rezydualnej dowolnego samochodu za 8-10 lat przy tak głębokich zmianach w branży automotive to wróżenie z fusów. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Prośba o podzielenie się wiedzą, doświadczeniem - ZAKUP Y