Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Prowadzenie highlanda
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="TomRS, post: 191108, member: 2681"] Właśnie starałem się zwrócić uwagę na to, czy Teslareaguje na te światełka na dachach tirów i wydawało mi się, że wycinała poprawnie strumień światła. Mam swoją teorię na ten temat, być może trochę na wyrost. Mianowicie, wg mnie niektóre drogi w PL są drogami z „niezdrowym napięciem kierujących”. Z tych którymi jeżdżę częściej , to szczególnie odcinek autostrady Łódź - Warszawa a już w szczególności kierunek odwrotny. Tam wszystkich wkurwia wszystko i siekiera cały czas wisi w powietrzu. Odstępy między autami praktycznie zerowe, biada jak podejmiesz decyzję o zmianie pasa, ostrzelanie długimi gwarantowane. Tirowcy szeryfują zarówno na swoim pasie, jak i na pasach w przeciwnym kierunku i to oni oceniają czy masz odpowiednie światła czy nie. Jeżdżę już naprawdę długo, mam spore doświadczenie wyścigowe, ale to co się tam odpierdala, to jest jakieś kuriozum. Z ostatniego wyjazdu do Niemiec - 3 czy 4 pasy autostrady zawalone autami w jedną i drugą stronę i wszystko odbywa się spokojnie i z szacunkiem do drugiego kierowcy. Kretyn oczywiście też się czasem trafi, ale to raczej rzadkość. Tirowcy nagle jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki potrafią trzymać odstępy między autami, tak że bez problemu można zjechać na prawy pas i zjechać z autostrady. Niestety jak naród kompletnie nie potrafimy korzystać z autostrad i dróg szybkiego ruchu, u nas to jest obszar gdzie każdy usiłuje być najszybszy i jego racja jest najmojsza. A pozostali muszą się dostosować do jego widzimisię, a jak nie to odbywają przymusowy proces edukacji z patologicznych zachowań na drodze. A w temacie teslowych matrixów na tle konkurencji - to że grupa VAG, Mercedes i BMW mają tą technologię zdecydowanie bardziej rozwiniętą nie podlega dyskusji. Jednak Tesla wprowadzając te światła wg mnie zrobiła zdecydowany postęp w porównaniu do tego co oferowała wcześniej. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Prowadzenie highlanda