Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Wallboxy, przewody, słupki ładowania
Przejściówka CHAdeMO CCS
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Kierowca23, post: 216135, member: 3789"] No i wreszcie się doczekałem! Po wędrówce przez pół świata (Hong Kong - Dubai - Niemcy - Polska) wreszcie dostałem ten adpter CCS2/Chademo. Przyznam że wykonanie bardzo solidne. Korpus to odlew z aluminium. Tak samo przyciski i zamki na obu końcach. Całe to kopyto waży 1,8 kg. Dołączyli instrukcję po angielsku (mogę zeskanować jak komuś się przyda) i zestaw akcesorii USB, których mam nadzieję nie będę musiał używać (kabelek usb-serial do debugowania, pusty pendrive do aktualizacji softu, itp.) Producent - nieznany, ale CE jest ;) Wygląda to na dzieło chińskich hackerów i reverse-engineeringu. W środku jest jakiś komputer wbudowany do tłumaczenia protokołów i stycznik na te 200A/1000V, bo nawet na tym poziomie CCS2 i Chademo są niezgodne: obie strony jednocześnie próbują wystawić swoje napięcie na kabel, podczas inicjalizacji połączenia. W sumie jak patrzę na całość, to za te pieniądze co chcieli w HK i przy produkcji w małych seriach, nie ma szans żeby zrobić to (u nas) taniej. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Wallboxy, przewody, słupki ładowania
Przejściówka CHAdeMO CCS