Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Wallboxy, przewody, słupki ładowania
Przejściówka CHAdeMO CCS
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Kierowca23, post: 249150, member: 3789"] Raport z dalszych testów: adapter CCS2/Chademo dobrze działał z Leafem na ładowarkach: Hazel 200 kW (Alpitronic HYC 150) oraz Polenerga 240kW (Siemens Sicharge-D) :) Odnośnie ładowania na EKO-EN (350kW) jest jakiś zgrzyt - czasem idzie, a czasem nie chce. Np. jak mieli w niedzielne południe cenę ~1zł/kWh, ustawiłem się w kolejce i odstałem swoje, ale nie szło się naładować :( Tzn. autoryzacja OK, połączenie OK, wystartowała sesja, środki z karty pobrane, popykały styczniki, już zaczęła się zwiększać moc, ledy w aucie migały jak trzeba. Ale po chwili redukcja mocy z 30 kW do 0 (nie wiadomo dlaczego ?), chociaż sesja nadal trwa. Przy drugiej próbie połączenia, identyczne zachowanie: podłączenie prądu i odcięcie po pół minuty! Po tej próbie odpuściłem i zwolniłem stanowisko dla następnych. Podjechałem do sąsiedniej (pustej) stacji 200kW z ceną 1,99 zł - i poszło bez problemów! Może to jakiś błąd programowy, albo cichy, systemowy sposób na odfiltrowanie ładujących się małą mocą w sytuacji, kiedy wszystkie ich stanowiska są już zajęte ? Na aplikacji elocity widziałem, że na sąsiednich stanowiskach stały już większe samochody z zerową mocą ładowania... nawet ktoś z miasta podjechał spalinowym autem, porobił im zdjęcia tablic i zniknął równie szybko jak przyjechał :ROFLMAO: Więcej tam nie pojadę (strata czasu)- niedługo wreszcie uruchomią mi Wallboxa w garażu podziemnym :LOL: [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Wallboxy, przewody, słupki ładowania
Przejściówka CHAdeMO CCS