Przeróbka MX z USA

Igor0511

Nowy na Forum
Witam. Kilka tygodni temu przyszła mi tesla X 90d z 2016 z kanady. Jestem świeży w temacie i jest to mój pierwszy kontakt z EV. Chcę ją jak najbardziej przystosować do warunków europejskich. Przynajmniej na tyle ile jest to możliwe. Mam w planie wymianę gniazda ładowania oraz ładowarki pokładowej oraz dostosowanie pod superchargery. Wyczytałem że można to zrobić za pomocą retrofit i odpowiedniego adaptera. Zastanawiam się jak wygląda proces przeróbki łączności LTE. Wszędzie gdzie czytałem piszą o wymianie modemu (dodam że komputer który posiadam to MCU1) jednak w tych które można kupić nie ma żadnej karty SIM. Czy powinienem wymienić modem i wsadzić do środka kartę jak do routera czy wystarczy sama wymiana modemy. Czy może w jakiś inny sposób się to przeprowadza? Czy jest jeszcze coś co powinienem wymienić/przerobić. Dziękuję za odpowiedź i mam nadzieję że wątek pomoże innym osobą w przyszłości z podobnymi problemami lub rozwieje ich wątpliwości, bo nie łatwo jest znaleźć konkretne odpowiedzi na podobne pytania. :)

Igor0511

Nowy na Forum
Dodam że przeróbkę lamp mam z głowy na starcie ponieważ samochód przyjechał z pomarańczowymi kierunkami oraz tylnym przeciwmgielnym (uroki kanady)