Przerysowanie na parkingu, co robić?

ypl

Pionier e-mobilności
No i dziś pierwsza szkoda :(. Na ciasnym parkingu w Krakowie zahaczyłem drzwiami o dostawczaka. Skutek - lekko wgniecione tylne drzwi i lekkie porysowanie (poszło po plastikowym zderzaku). Pojechałem do lakiernika, znajomego co już nie jedno auto robił i tesle też. Myślałem, że skończy się na przemalowaniu drzwi ale powiedział, że jedne drzwi to za mało bo nie dobierze lakieru i trzeba przemalować też drugie plus tylne nadkole. Nie chcę malować pół auta tylko dlatego że pod światło widać wgniotę. Pytanie co robić? Jechać do oficjalnego body shopu i robić to z AC? Czy oni lakier dobiorą :/? Wrzucę zdjęcia jutro bo dziś już za ciemno.
Kiepski lakiernik, ja mam w okolicy dziadka takiego lakiernika, 40 lat w tym siedzi, i żona wjechała czwórką w budynek cofając pomimo, że miała czujniki i kamerę cofania, zdolne te kobity są :ROFLMAO:
Wylakierował tylko to co trzeba było, pomimo, że lakier był z palety bmw individual - tanzanite blue. Oglądałem i w życiu bym nie powiedział, że było coś lakierowane i dałem do mycia detailingowego i też powiedzieli, że bardzo dobrze wylakierowane.

Michal

Moderator
Kiepski lakiernik, ja mam w okolicy dziadka takiego lakiernika, 40 lat w tym siedzi, i żona wjechała czwórką w budynek cofając pomimo, że miała czujniki i kamerę cofania, zdolne te kobity są :ROFLMAO:
Wylakierował tylko to co trzeba było, pomimo, że lakier był z palety bmw individual - tanzanite blue. Oglądałem i w życiu bym nie powiedział, że było coś lakierowane i dałem do mycia detailingowego i też powiedzieli, że bardzo dobrze wylakierowane.
Niestety chyba z perłą tak łatwo nie jest.

ypl

Pionier e-mobilności
Niestety chyba z perłą tak łatwo nie jest.
Lakier bmw individual tanzatine blue to lakier, który pod latarnią wieczorem, wygląda jak atrament, w pochmurny dzień to ciemny granat, w słońcu wygląda jak hmmm cieżko powiedzieć co, ale mieni się takimi błyszczącymi zatopionymi perełkami/kryształkami. Nie sądzę aby był łatwiejszy w położeniu niż biała perła tesli, ale może się mylę, aż jutro podjadę do tego moje lakiernika i zapytam jak będę miał czas.

Michal

Moderator
Lakier bmw individual tanzatine blue to lakier, który pod latarnią wieczorem, wygląda jak atrament, w pochmurny dzień to ciemny granat, w słońcu wygląda jak hmmm cieżko powiedzieć co, ale mieni się takimi błyszczącymi zatopionymi perełkami/kryształkami. Nie sądzę aby był łatwiejszy w położeniu niż biała perła tesli, ale może się mylę, aż jutro podjadę do tego moje lakiernika i zapytam jak będę miał czas.
Chyba naprawdę kochasz ten samochód, ciekawe czy o zonie też tak opowiadasz :ROFLMAO:

Michal

Moderator
Jak powie, że prościzna, to ja jestem chętny na lakierowanie narożnika błotnika z tyłu i możesz mi dać namiary na priv ;)

ypl

Pionier e-mobilności
Kurdę no, kocham, ale inną miłością żonę, a inną miłością samochody, do czwórki mam ogromny sentyment, bo to było i dalej jest piękne auto, konfiguracja wyszła taka, że do dziś pamiętam dzień odbioru, ten atramentowy lakier i rudo pomarańczowe skóry też z palety individual, ale wtedy byłem młodszy, i więcej na fury niż na żonę wydawałem, i potrafiłem za lakier i skóry gruby hajs zapłacić, dlatego czwórkę sprzedałem w dobre ręce.

slaveq

Pionier e-mobilności
Ok tak wygląda przetarcie. Chyba mi ostrości telefon dobrze nie złapał ale ogólny zarys widać. Nie chcę malować całego auta, może po prostu spróbuję to wyciągnąć i tak zostawić albo wypolerować. Spróbuję się poradzić jakiegoś innego lakiernika najwyżej, może ktoś ma kogoś do polecenia na Śląsku albo okolice Krakowa?

Attachments

• Bez tytułu.png
    Bez tytułu.png
    1,9 MB · Liczba wyświetleń: 118

ypl

Pionier e-mobilności
Byłem u lakiernika, generalnie w całkowitej większości przypadków wystarczy wylakierować jeden element, ale są sytuacje i to niezależnie od lakieru, że uszkodzenie jest w takim miejscu i tak specyficzne, że może faktycznie być konieczne wylakierowanie dwóch elementów. Wrzuć zdjęcie auta, ale takie żeby cały bok auta było widać i zaznacz w programie graficznym na żółto czy inny kolor w którym miejscu jest uszkodzenie.