Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Przesadzają czy jest aż tak źle z jakością?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 53973, member: 89"] 16 właścicieli "strajkowało" 24 h. Ile tam jest już Tesli? 40 tysięcy? Czy może już dobija do 100? Jak miałem cee'da, to serwis był tak gówniany, że go zmieniłem na inny i tamten też był słaby, ale czy głosowałem z tego powodu? No nie, bo większość ludzi podchodzi do tego na chłodno. Mam auto od 18 miesięcy z produkcji US, nie mam na co narzekać, a nawet powiedziałbym, że jest super. Na początku miałem problemy z accu 12V, bo to pierwsza seria z pompą ciepła i octo Valve i chyba 12V był za rzadko doładowywany podczas mrozów (-15C) - problem występował w wielu EV (Kia, Hyundai, Tesla) do tego stopnia, że właściciele e-niro montowali sobie na stałe monitoring stanu naładowania i jeździli z boosterem i to wszystko w UK, gdzie temperatury rzadko spadają poniżej zera. W każdym razie, nie mogli tego naprawić, robili 3 podejścia i nic to nie dawało. Wymieniali wiązki przewodów od pompy ciepła, akumulator 12V, aż w końcu przyszła aktualizacja i problem zniknął sam. No mogłem rwać włosy z głowy i głodować ale jakoś przeżyłem z autem zastępczym TMX :p Na forum jakiś czas temu była gówno burza o podnośnikach bagażnika, że się zawieszają, ludzie wymieniali, wieszali psy, przyszła aktualizacja i podobno poprawiła - okaże się zimą. No ludzie już prawie oddawali auta... Ostatnio stwierdziłem, że zbieram moje wszystkie bolączki i zgłaszam się w końcu na serwis. Zebrałem kupkę pierdół, w stylu: [LIST] [*]świst wiatru trochę głośno powyżej 120 kmh - uszczelka drzwi nie była dobrze wciśnięta w swoje miejsce, [*]jedna lampa chyba podczas mycia zaszła jakimś białym syfem, który zasechł i brzydko wyglądał - wymienili, [*]latała mi osłona akumulatora 12V - brakowało spinki i kilka było wyczepionych [*]chciałem wymienić jakieś plastiki, bo porysowałem, [*]mam wisząca akcje serwisową wymiany czujników klimatyzacji, [*]jednak mi również zeszło trochę farby z progu na myjni, więc chyba do malowania, [*]połamał mi się jakiś plastik pod autem. [/LIST] Całość zgłosiłem w aplikacji w 15 minut, niestety przez ilości i skomplikowanie niektórych kwestii wskoczył mi serwis w Ząbkach za miesiąc. No mogłem rozpocząć strajk albo chociaż napisać artykuł do durni ze spiderweb (albo innego szmatławca) ale zamiast tego napisałem maila, że może mi to podziela i część zrobią serwisantem mobilnym i tak właśnie zrobili. Chyba 2 dni później przyjechał wspaniały gość, z pasją, cierpliwością i spokojem. Zrobił, to co chciałem, odpowiadał na moje pytania, pozwolił patrzeć, sprawdzić parametry auta w ich systemie i pojechał, a ja spokojnie czekam na serwis. Za jakiś czas pojadę do serwisu w Ząbkach i może tam też będę miło zaskoczony. Z minusów rzeczywiście kompletnie nie da się do nich dodzwonić, bo próbowałem przez 40 minut chyba 3 razy ale na maile odpowiadają bardzo sprawnie, więc trzeba się tylko przestawić na inną formę kontaktu. Może ci goście z Norwegii tego nie wyłapali albo nie potrafią w maile :( [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Przesadzają czy jest aż tak źle z jakością?