Przyciemnienie szyb - polecicie coś? [najlepiej śląskie]

nolaan

Zadomawiam się
A i piesi i rowerzyści obawiają się ograniczonego kontaktu wzrokowego z kierowcą, który upewnia ich, że są w jego polu widzenia."

Attachments

• 519C9071-0813-47A6-9DA5-33AA73B2DE95.jpeg
    519C9071-0813-47A6-9DA5-33AA73B2DE95.jpeg
    148,7 KB · Liczba wyświetleń: 100

kARPIU

Fachowiec
Dzis przyciemnilem wszystkie boczne szyby 50%
Zdjecie na szybko
Folia ceramiczna Llumar pinnacle 50%
Przesle pzniej ciekawsze zdjecie
Cena 800pln z haczykiem we Wrapster Wroclaw

Attachments

• 20210413_123621.jpg
    20210413_123621.jpg
    2,1 MB · Liczba wyświetleń: 226

danielm

Pionier e-mobilności
;-) To mafia właśnie wymusila zakaz - trudniej trafić snajperowi. ;=)
A z poważniejszych argumentów przytoczę takie :
" Zdaniem policji, kontrola drogowa takich samochodów jest trudniejsza, ponieważ nie można stwierdzić czy kierowca np nie korzysta z telefonu komórkowego w czasie jazdy, i czy on i jego pasażerowie mają zapięte pasy bezpieczeństwa.
A i piesi i rowerzyści obawiają się ograniczonego kontaktu wzrokowego z kierowcą, który upewnia ich, że są w jego polu widzenia."
zawsze można jakąś teologie dorobić do każdej teorii. ja wolę żeby mnie słońce mniej raziło w oczy dzięki czemu będę miał większą szanse na ten kontakt wzrokowy z pieszymi i rowerzystami. Z drugiej strony moja 4ro letnia siostrzenica wkurza się na babcie że jej macha siedząc z tyłu samochodu a babcia jej nie odmacha bo szyby mam przyciemnione i babcia siostrzenicy nie widzi :)

Twari

Zadomawiam się
Dzis przyciemnilem wszystkie boczne szyby 50%
Zdjecie na szybko
Folia ceramiczna Llumar pinnacle 50%
Przesle pzniej ciekawsze zdjecie
Cena 800pln z haczykiem we Wrapster Wroclaw

Wygląda super! Jestem umówiony na 26go kwietnia i chyba przednie boczne zrobię na 50% a tylne boki na 70%.
Bałem się 50% na przód ale widzę, że wygląda to dobrze i nie jest za ciemno, ale jak możesz to wrzuć więcej fotek :)

kARPIU

Fachowiec
Dzis tylko takie. Slonca we wro brak

Attachments

• 20210413_181632.jpg
    20210413_181632.jpg
    2,5 MB · Liczba wyświetleń: 183
  • 20210413_181610.jpg
    20210413_181610.jpg
    2,7 MB · Liczba wyświetleń: 184
  • 20210413_181604.jpg
    20210413_181604.jpg
    2,7 MB · Liczba wyświetleń: 224

kARPIU

Fachowiec
Czy jest to w tej chwili barwa zblizona do dachu ?
Mysle ze nie. Siedzac w srodku, dach wydaje sie wpadac w zielen. Szyby boczne bardziej szare. Na zdjeciu widac zielonkawe okna boczne. Chyba to kwestia swiatla.

Darkoblues

Zadomawiam się
Wracając do pierwotnego pytania: ktoś może zarekomendować jakiś warsztat w Warszawie, który już robił tesle M3 ?

kARPIU

Fachowiec
Hej
Czy ktos oklejal juz szybe tylna i dach w tesla3? Polecacie warsztat, ktory to robi bez lamania zaczepow i tapicerki?

danielm

Pionier e-mobilności
Hej
Czy ktos oklejal juz szybe tylna i dach w tesla3? Polecacie warsztat, ktory to robi bez lamania zaczepow i tapicerki?
są fabrycznie przyciemnione ale i tak wiele osób to robi. ja przyciemniałem tylne boczne. ale do bydgoszczy pewnie nie przyjedziesz

kARPIU

Fachowiec
są fabrycznie przyciemnione ale i tak wiele osób to robi. ja przyciemniałem tylne boczne. ale do bydgoszczy pewnie nie przyjedziesz
Sa fabrycznie przyciemnione ale jak wiesz tylna nie cala. Wyglada to troche slabo. We wrocku wrapster.pl nie podjeliby sie bez sciagania tapicerki wiec podziekowalem. Zostalem przy wszystkich bocznych. Teraz szukam do dachowych zaufanej ekipy

krzyss

Pionier e-mobilności
Sa fabrycznie przyciemnione ale jak wiesz tylna nie cala. Wyglada to troche slabo. We wrocku wrapster.pl nie podjeliby sie bez sciagania tapicerki wiec podziekowalem. Zostalem przy wszystkich bocznych. Teraz szukam do dachowych zaufanej ekipy
A gdzie robiles boczne ? Ja bym tyl sobie zrobil.

danielm

Pionier e-mobilności
jest idealnie przyciemniona moim zdaniem, dzięki temu widać cokolwiek w tylnym lusterku. fabryczne przyciemnienie jest bardzo stopniowe i ciężko bedzie dociemnić by wyglądało to dobrze, ale pewnie da się

grzywek

Zadomawiam się
Jestem umówiony na full opcję przyciemniania LR w Warszawie za kilka dni: szyby przód, bok, dach i minimalnie lampy przód i tył. Jak będzie ładnie, to wrzucę fotki :giggle:

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie kraczę ale przytaczam : znajomego uziemniono chwilowo, bo trafił na policjanta z urządzeniem pomiarowym (pod Warszawą). Zerwał z bocznych na miejscu, ale była na oko już za ciemna . Przednia niby z atestem ,ale zabrakło paru %- odpuścili , pozwolili odjechać bez zatrzymania dowodu , ale z obietnicą że zerwie . Czy zerwał -nie , bo złapali go daleko poza miejscem zamieszkania . Auto sprzedane z tą folią na przodzie i nowymi na bokach.

PS . trzeba pamiętać ,że folia ma mieć tyle % aby razem czasem z fabryczną niejednokrotnie z lekka już przyciemnioną szybą nie przekroczyła tych chyba 30% zaciemnienia.

Last edited: