Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Przykre niespodzianki poniżej 5% baterii (e-Niro)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Karol_w-wa, post: 88754, member: 492"] Postanowiłem się "zabawić" w typowego teslowca od "tesli trójeczki" i dojechać z trasy do domu na oparach. W tym celu zignorowałem ostrzeżenie o 8% baterii i dalej cisnąłem po obwodnicy 130 km/h. Po wjeździe do miasta, 3 km od domu, moje e-Niro pokazywało 13 km zasięgu i 6% baterii. No i teraz owa przykra niespodzianka. Przy 5% baterii , jak wiadomo, e-Niro przestaje pokazywać zasięg i straszy oczojebnymi komunikatami o konieczności natychmiastowego doładowania auta. Ta chwila nastąpiła, wg wujka google maps, dokładnie 2,5 km od mojego domu. Tyle, że.... dosłownie po 10 sekundach z 5% baterii zrobiło się nagle 4% baterii, a po przejechaniu tempem umiarkowanym owych 2,5 km , pod samym domem po podłączeniu wallboxa okazało się, że było już tylko 3% baterii. A zatem 13 km zasięgu wyświetlane przez samochód w odległości 3 km od domu, było bullshitem i można sobie je było między bajki włożyć. Gdybyw m w to uwierzył, wzorem chłopaków teslowców, to bym skończył na lawecie. Oceniam, że przy 5% baterii mogłem realnie przejechać nie 13 km, a jakąś połowę z tego (ok. 6 km). To nader marna wiadomość dla każdego, kto chciałby dojechać 'na styk'. Także więcej w gościa dojeżdżającego na 1% baterii do celu bawić się raczej nie będę. A przynajmniej nie w Kii e-Niro. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Przykre niespodzianki poniżej 5% baterii (e-Niro)