Punkt ładowania w spółdzielni mieszkaniowej

marco_25

Pionier e-mobilności
Wspomniałem. No ich argumenty nie odnoszą się w ogóle do mojego wniosku. Tu jest problem.
u mnie było podobnie chociaż mocniej odczułem problemy wynikłe z wniosków innych członków wspólnoty. Próba wprowadzenia zakazu parkowania BEV, straszenie koniecznością wykonania instalacji ppoż itp. Prawo jednak nadal jest w tym kraju egzekwowane i zadziałała informacja że następny kontakt będzie z prawnikiem a potem droga sądowa.
Obecnie po jedynych 21 miesiącach wall connector wisi i korzystanie z samochodu jest znacznie prostsze ale czas i nerwy powodują że instalacja punktu ładowania do 11kW to w naszym kraju sport ekstremalny i tylko dla wytrwałych :D

trzymam kciuki za następne kroki (y)

sebastian33444

Nowy na Forum
u mnie było podobnie chociaż mocniej odczułem problemy wynikłe z wniosków innych członków wspólnoty. Próba wprowadzenia zakazu parkowania BEV, straszenie koniecznością wykonania instalacji ppoż itp. Prawo jednak nadal jest w tym kraju egzekwowane i zadziałała informacja że następny kontakt będzie z prawnikiem a potem droga sądowa.
Obecnie po jedynych 21 miesiącach wall connector wisi i korzystanie z samochodu jest znacznie prostsze ale czas i nerwy powodują że instalacja punktu ładowania do 11kW to w naszym kraju sport ekstremalny i tylko dla wytrwałych :D

trzymam kciuki za następne kroki (y)
To jest indywidualna ładowarka czy otwarty punkt?

marco_25

Pionier e-mobilności
To jest indywidualna ładowarka czy otwarty punkt?
Indywidualna z własnym licznikiem w ZE w garażu podziemnym współdzielonym, ok. 70 miejsc postojowych, wybudowany w 2006 roku

sebastian33444

Nowy na Forum
Indywidualna z własnym licznikiem w ZE w garażu podziemnym współdzielonym, ok. 70 miejsc postojowych, wybudowany w 2006 roku
Tylko pytanie ile takich ładowarek może być wpiętych w indywidualny licznik i czy jest na to miejsce w pomieszczeniach rozdzielni. I czy to jest miejsce na osobnej księdze wieczystej?

marco_25

Pionier e-mobilności
Tylko pytanie ile takich ładowarek może być wpiętych w indywidualny licznik i czy jest na to miejsce w pomieszczeniach rozdzielni. I czy to jest miejsce na osobnej księdze wieczystej?
To już pytanie do ustawodawcy czemu nie idzie drogą na skróty tylko powiela wszystkie kroki jakie przechodziły państwa lepiej radzące sobie z adopcją tej technologii.
Trzeba było iść drogą telekomunikacji i bankowości i przeskakiwać zbędne etapy w rozwoju, wtedy ustawa mogłaby nakazywać rozwiązań inteligentnych dzielących pozostałą dostępną moc w lokalizacji co byłoby z korzyścią dla wszystkich.
Jednak po moich przygodach mogę tylko powiedzieć że nie jesteśmy jako społeczeństwo i dystrybutorzy energii gotowi nawet na to co daje nam teraz ustawa o elektromobilności.

merino_inga

Nowy na Forum
Dziwi mnie jak duży problem jest z ładowarkami przy spółdzielniach, szczególnie, że kilka z nich ma serio fajne, konkretne rozwiązania. Sama w Warszawie często ładuje się na Broniewskiego przy Auchanie - też teren spółdzielni, a postawili DC, więc jak widać - da się, tylko w tym naszym kraju to wszystko naokoło...

Oliviakrk

Posiadacz elektryka
U mnie naprawienie dziury w kostce w którą jakbym wpadła to bym urwała koło trwało od sierpnia do wczoraj.
Naprawa w postaci zasypania żwirem.

Wiec czego my oczekujemy od ludzi w Polsce.

Ludzkość chce Marsa opanować, a my jak zwykle w d.