Przymierzam się do zakupu Y (lub może 3, ale ona ma tylko 14 cm prześwitu

).
Nie miałem jeszcze jazdy próbnej, ale jak zawieszenie będzie twarde nie będzie Tesli

lub wnętrze na żywo wypadnie bardzo ubogo to też nie będzie Tesli.
1. Mam garaż pod blokiem, niestety mam tam bezpieczniki B6, czy tak niską mocą (ok. 1,2 kwh) da się trochę podładować auto, dużo nie jeżdżę.
2. Ile faktycznie trzeba zużyć kwh żeby naładować samochód na 20 kwh (ładowanie raczej na "domowych" gniazdkach).
3. Auto, które kupię ma służyć ok. 10 lat, utrata wartości będzie pewnie większa niż auta spalinowego.
4. Jak wygląda temat rdzy w kontekście 10 lat ?
5. Ile % na dobę schodzi z baterii latem, zimą ?
6. Jaka może być degradacja baterii po ok. 10 latach i ok. 125 tys. km (mało szybkich ładowarek, auto garażowane, zimą nie zmarźnie

) ?
7. Jak kupię i będzie dofinansowanie to tylko model z napędem na tył (bo wtedy jest największa opłacalność zakupu

), jak wygląda jazda w zimie, mam wyjazd z garażu po łuku

.
8. Jak mamy dwóch kierowców to lusterka, fotel i kierownica się odpowiednio ustawia ?
9. Na razie mamy tylko jeden zakaz wjazdu na parking podziemny w galerii, ciekawe, jaka będzie tendencja?
10. Felgi do Tesli to tylko dedykowane (w kontekście zakupu opon zimowych i drugiego zestawu felg).
11. Jak wygląda awaryjność (zawiecha przód ok. 80 tys. km, co jeszcze).
12. Można liczyć na "protesty" sąsiadów przy parkowaniu w garażu pod blokiem (nie mieszkam w tym bloku).
13. Ile kosztuje abonament i na jakiej sieci działa ?
14. Kiedy może być FL modelu Y?
15. Są jakieś dobre serwisy nie autoryzowane w okolicach Wawy ?
16. Np. w jeździe miejskiej auto zużywa mi ok 15 kwh, to w zimie z lekkim wstępnym podgrzaniem baterii (w garażu będę miał w zimie ok 6-7 stopni na plusie), jakie będzie zużycie baterii(auto głównie będzie jeździło na trasie 6km).
17. Czy zawieszenie jest twarde i czy hałasuje na nierównościach ?
18. Co trzeba dokupić po zakupie - taki must have.