Michal
Moderator
Tak masz rację - pisałem na szybko i nie pamiętałem ile jest dokładnieJa mam gwarancje na 8 lat albo 192 000 km. Skandynawia ma naprawde inne warunki gwarancji?
Poprawiam.
Tak masz rację - pisałem na szybko i nie pamiętałem ile jest dokładnieJa mam gwarancje na 8 lat albo 192 000 km. Skandynawia ma naprawde inne warunki gwarancji?
A czy to przypadkiem nie jest tak że SR i LR mają inny limit kilometrów przy gwarancji baterii trakcyjnej? W Norwegii mają inny czas podstawowej gwarancji na samochód ale to wynika z ich przepisów konsumenckich.Tak masz rację - pisałem na szybko i nie pamiętałem ile jest dokładnie
Poprawiam.
Nie wiem jak z Tesla , ale moja (byla🥲)Mazda cx5 miala takie same warunki jak i w Polsce (serwisowana co roku w PL). Ja mam tak jak Michal LR2022A czy to przypadkiem nie jest tak że SR i LR mają inny limit kilometrów przy gwarancji baterii trakcyjnej? W Norwegii mają inny czas podstawowej gwarancji na samochód ale to wynika z ich przepisów konsumenckich.
Leasing czy zakup na osobę prywatną? W tym drugim przypadku gwarancja jest trochę dłuższa choć producenci starają się tym nie chwalić bo może klient nie skorzysta że swoich praw. A - no i to działa na zgłoszenia w Norwegii, polski serwis raczej by tego nie uznał.Nie wiem jak z Tesla , ale moja (byla🥲)Mazda cx5 miala takie same warunki jak i w Polsce (serwisowana co roku w PL). Ja mam tak jak Michal LR2022
ZakupLeasing czy zakup na osobę prywatną? W tym drugim przypadku gwarancja jest trochę dłuższa choć producenci starają się tym nie chwalić bo może klient nie skorzysta że swoich praw. A - no i to działa na zgłoszenia w Norwegii, polski serwis raczej by tego nie uznał.
Oprocentowanie bylo 4 z haczykiemZakup
To w Norwegii przysługuje 5 lat gwarancji choć może być ograniczone kilometrami.Zakup
To w Norwegii przysługuje 5 lat gwarancji choć może być ograniczone kilometrami.
Mazda miała 5 lat plus extra odkupione 2 lataTo w Norwegii przysługuje 5 lat gwarancji choć może być ograniczone kilometrami.