Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Pytanie do znawców
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Ginger80, post: 121808, member: 2758"] Witam wszystkich na początek jestem Ginger mam lat 43 :P i tak sobie pomyślałem że może sprawię sobie pierwszego w życiu elektryka ( Teslę) w związku z czym mam kilka pytań do bardziej doświadczonych użytkowników tegoż pojazdu. Po 1 czy warto kupić starszą Teslę czy jednak młodszy rocznik ale inną markę np Hyundaia Konę ? Lub Kia eNiro? Kolejna rozterka to czy kupując starszy model można go "upgradować" poprzez odblokowanie różnych rzeczy nie wykupionych przez 1 właściciela np. podgrzewanie foteli ( wiem że w którymś filmiku pewnie znany tutaj Daniel Grzyb wykupił większą moc którą mu zdalnie odblokowali ( nie wiem czy inne takie "bajery" są w danych modelach ) Z kolei na kanale EV Repair Garge autor powiedział że Tesla X jest autem dość awaryjnym w stosunku do innych modeli czy właściciele tych szczególnie pierwszych roczników mają jakieś przykre doświadczenia? Jeżeli tak to jakie i jakie to są koszta? Następna kwestia to czy da się jakoś sprawdzić stan baterii i ogólnie co nasza "wybranka" posiada normalnie a co może jest ukryte do odblokowania ( oczywiście o ile jest w ogóle taka możliwość czyli w sumie odp na jedno z powyższych pytań ) chodzi mi głównie o sprawdzenie nie poprzez specjalne programy płatne itp. tylko jak idę do dealera lub nawet mając numer VIN czy to można gdzieś jakoś przebadać sobie że tak się wyrażę bez jeżdżenia za każdym razem do komisu, a może jest na tym forum ktoś kto posiada Teslę bądź w ogóle elektryka a mieszka w NL najlepiej w okolicach Rotterdamu ?? Proszę od razu o wyrozumiałość bo jestem bardziej niż zielony w tym wszystkim ( mimo nałogowego ostatnio oglądania YouTube o różnych autkach na prąd ) :) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Pytanie do znawców